Catering Qlotaal
nrab
Catering ^totaal
Eten in je moerstaal
Uit de keuken van
Catering Totaal
Sinterklaas en Kerstarrangement
Pagina 16
Fondue-, gourmet- en tapaspakketten.
Diverse Kerstmenu's, diverse salades
Cateringfolder op aanvraag
Hclclcez oooz thuispzatis thuisbezozgd
j Kookpunt Heiloo
Tel. 06 51491862
Postbus 15
Fax 072 5205805
L 1850 AA Heiloo
e-mail: catering_totaal@uwnet.nl J
Er wordt wel eens gezegd dat Nederland geen
eigen keuken heeft. We zouden niet verder
komen dan stamppot, erwtensoep en pan
nenkoeken. Maar niets is minder waar. Wij
bieden aanzienlijk meer dan aardappelen, vlees
en groenten. Ons land is rijk aan fantastische
Nederlandse producten. Paling uit het
IJsselmeer, mosselen uit Zeeland. Het
lamsvlees van Texel. De asperges uit Limburg
en het zomerfruit uit de Betuwe. Elk van onze
12 provincies is trots op z'n specialiteiten van
eigen bodem. Nederlands eten doen we niet
alleen maar thuis. Veel restaurants bewijzen
iedere maaltijd weer dat er culinaire hoog
standjes worden bereid met Nederlands
producten. Een goede kok hoeft niet ver te
zoeken. Nederlandse producten bieden volop
inspiratie voor de meest smakelijke gerechten.
Licht in de zomer en stevig in de winter. Elk
jaargetijde brengt zijn eigen culinaire vondsten
met zich mee. Het kan er in november wild aan
toe gaan in de Nederlandse keuken.
Liefhebbers opgelet! Veel restaurants serveren
in deze tijd van het jaar wildenthousiast ver
rassende gerechten met wild en gevogelte,
zoals reerug, hazenpeper en eendenborst.
Ouderwets is de Nederlandse keuken al
helemaal niet meer. Diverse restaurants
bewijzen dat je met oer-Hollandse producten
in een modern jasje de meest prachtige en
heerlijke gerechten kan bereiden. Maak snel
kennis met Neerlands dis en geniet van één
van de vele Nederlandse gerechten. Je vindt ze
onder andere op het menu van de Neerlands
Dis restaurants waar je goed en prettig geprijsd
heerlijk Hollands eet.
De tapas-traditie
Al sinds de 18e eeuw wor
den in Spanje bij een drank
je tapas geserveerd, in eer
ste instantie vooral omdat
de mensen van de tapas
dorst gekregen en dus meer
gingen drinken. Later ook
omdat het gewoon een lek
kere smaakmaker is bij een
glas wijn, bier en sherry.
Tapas zijn kleine pittig
gekruide hapjes van vis,
vlees, groenten of mini-sala
des. Het schoteltje met lek
kers - de tapa*- werd als een
dekseltje op het glas gezet,
zodat vliegen en stof geen
kans kregen om in het
drankje terecht te komen.
'Tapar' betekent afdekken.
In de loop der eeuwen
groeide de tapas uit tot een
vast ritueel uit het dagelijks
leven. Inmiddels zijn er
ontelbaar veel soorten tapas
en heeft elk restaurant zijn
eigen specialiteiten. Op een
glas sherry passen ze al lang
niet meer. Ze worden op
een schoteltje of een klein
bordje geserveerd. Met
stokbrood wordt de kruidige
olie of saus opgedept. Kant
en klare hapjes zoals chori
zo, olijven, radijsjes, gerook
te amandelen en Spaanse
rauwe ham zijn bij een
tapas-buffet onmisbaar.
- El Moje is een salade van
tomaten, eieren en tonijn.
- Voor Cambas al ajillo bakt
u grote garnalen in olijfolie
met knoflook en gedroogde
rode peper.
- Tortilla is een Spaanse ome
let van aardappelen, eieren,
ui, rode peper en peterselie.
- Voor de gefrituurde vis wor
den inktvisringetjes, garna
len en ansjovisjes of sardien
tjes eerst door een tempura
beslag gehaald en daarna
in hete olie gefrituurd.
- Lekker met knoflookmayo
naise of groene mayonaise
van ansjovisfilets, peterselie,
kappertjes en tijmn.
- Costillas zijn geroosterde
krabbetjes die in een meng
sel van olie, oregano, papri
kapoeder, laurier en knof
look zijn gemarineerd.
Diverse mayonaises
Knoflookmayonaise
Meng 200 gr mayonaise
met 4 geperste teentjes
knoflook, zout, peper en
1 -2 theelepels citroensap.
Groene mayonaise
Meng 200 gr mayonaise
met 4 fijngehakte ansjovisfi
lets, 2 eetlepels fijngesneden
peterselie, 1 eetlepel
fijngehakte kappertjes,
1 /2 theelepel fijngesneden
tijmblaadjes, zout en peper.
Stokbrood met
mozzarella-tomaat
Stokbrood
Vleestomaten
Mozzarella
Verse peterselie
Snijd het stokbrood in stuk
jes. Snijd de tomaten en de
mozzarella in plakjes. Was
de peterselie en knip de
blaadjes af. Beleg een bak
plaat met bakpapier. Leg de
stukjes stokbrood erop, leg
op elk stukje een plaktje
tomaat, daarop een plakje
mozzarella en een blaadje
peterselie. Zet de bakplaat
in de oven tot de kaas is
gesmolten.
Catalaans knoflook
brood met tomaat
5 eetlepels aromatische
olijfolie
4 geplette of uitgeperste teen
tjes knoflook
4 boterhammen van
2 cm dik van een grof rond
brood, een boerenbrood of
een vloerbrood
1 zeer rijpe, sappige tomaat
in tweeën gesneden
Vermeng in een kopje de olie
met de knoflook. Rooster het
brood licht en strijk er met
een kwastje de olie met
knoflook over. Wrijf het
grondig in met de gesneden
tomaat en rooster het dan
nog even, zodat het knappe
rig is. Dien het warm op.
Eierbrood
Bestrijk 8 sneetjes campag
nebrood met knoflookpuree
en zachte boter. Strooi er
peterselie over en bak ze op
het ovenrooster bij 240 C
goudbruin. Bak 8 spiegel
eieren van kwarteleitjes en
leg ze op de toast. Strooi
er wat paprikapoeder en
peterselie over.