Catering Qlotaal nrab Catering ^totaal Eten in je moerstaal Uit de keuken van Catering Totaal Sinterklaas en Kerstarrangement Pagina 16 Fondue-, gourmet- en tapaspakketten. Diverse Kerstmenu's, diverse salades Cateringfolder op aanvraag Hclclcez oooz thuispzatis thuisbezozgd j Kookpunt Heiloo Tel. 06 51491862 Postbus 15 Fax 072 5205805 L 1850 AA Heiloo e-mail: catering_totaal@uwnet.nl J Er wordt wel eens gezegd dat Nederland geen eigen keuken heeft. We zouden niet verder komen dan stamppot, erwtensoep en pan nenkoeken. Maar niets is minder waar. Wij bieden aanzienlijk meer dan aardappelen, vlees en groenten. Ons land is rijk aan fantastische Nederlandse producten. Paling uit het IJsselmeer, mosselen uit Zeeland. Het lamsvlees van Texel. De asperges uit Limburg en het zomerfruit uit de Betuwe. Elk van onze 12 provincies is trots op z'n specialiteiten van eigen bodem. Nederlands eten doen we niet alleen maar thuis. Veel restaurants bewijzen iedere maaltijd weer dat er culinaire hoog standjes worden bereid met Nederlands producten. Een goede kok hoeft niet ver te zoeken. Nederlandse producten bieden volop inspiratie voor de meest smakelijke gerechten. Licht in de zomer en stevig in de winter. Elk jaargetijde brengt zijn eigen culinaire vondsten met zich mee. Het kan er in november wild aan toe gaan in de Nederlandse keuken. Liefhebbers opgelet! Veel restaurants serveren in deze tijd van het jaar wildenthousiast ver rassende gerechten met wild en gevogelte, zoals reerug, hazenpeper en eendenborst. Ouderwets is de Nederlandse keuken al helemaal niet meer. Diverse restaurants bewijzen dat je met oer-Hollandse producten in een modern jasje de meest prachtige en heerlijke gerechten kan bereiden. Maak snel kennis met Neerlands dis en geniet van één van de vele Nederlandse gerechten. Je vindt ze onder andere op het menu van de Neerlands Dis restaurants waar je goed en prettig geprijsd heerlijk Hollands eet. De tapas-traditie Al sinds de 18e eeuw wor den in Spanje bij een drank je tapas geserveerd, in eer ste instantie vooral omdat de mensen van de tapas dorst gekregen en dus meer gingen drinken. Later ook omdat het gewoon een lek kere smaakmaker is bij een glas wijn, bier en sherry. Tapas zijn kleine pittig gekruide hapjes van vis, vlees, groenten of mini-sala des. Het schoteltje met lek kers - de tapa*- werd als een dekseltje op het glas gezet, zodat vliegen en stof geen kans kregen om in het drankje terecht te komen. 'Tapar' betekent afdekken. In de loop der eeuwen groeide de tapas uit tot een vast ritueel uit het dagelijks leven. Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten tapas en heeft elk restaurant zijn eigen specialiteiten. Op een glas sherry passen ze al lang niet meer. Ze worden op een schoteltje of een klein bordje geserveerd. Met stokbrood wordt de kruidige olie of saus opgedept. Kant en klare hapjes zoals chori zo, olijven, radijsjes, gerook te amandelen en Spaanse rauwe ham zijn bij een tapas-buffet onmisbaar. - El Moje is een salade van tomaten, eieren en tonijn. - Voor Cambas al ajillo bakt u grote garnalen in olijfolie met knoflook en gedroogde rode peper. - Tortilla is een Spaanse ome let van aardappelen, eieren, ui, rode peper en peterselie. - Voor de gefrituurde vis wor den inktvisringetjes, garna len en ansjovisjes of sardien tjes eerst door een tempura beslag gehaald en daarna in hete olie gefrituurd. - Lekker met knoflookmayo naise of groene mayonaise van ansjovisfilets, peterselie, kappertjes en tijmn. - Costillas zijn geroosterde krabbetjes die in een meng sel van olie, oregano, papri kapoeder, laurier en knof look zijn gemarineerd. Diverse mayonaises Knoflookmayonaise Meng 200 gr mayonaise met 4 geperste teentjes knoflook, zout, peper en 1 -2 theelepels citroensap. Groene mayonaise Meng 200 gr mayonaise met 4 fijngehakte ansjovisfi lets, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngehakte kappertjes, 1 /2 theelepel fijngesneden tijmblaadjes, zout en peper. Stokbrood met mozzarella-tomaat Stokbrood Vleestomaten Mozzarella Verse peterselie Snijd het stokbrood in stuk jes. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Was de peterselie en knip de blaadjes af. Beleg een bak plaat met bakpapier. Leg de stukjes stokbrood erop, leg op elk stukje een plaktje tomaat, daarop een plakje mozzarella en een blaadje peterselie. Zet de bakplaat in de oven tot de kaas is gesmolten. Catalaans knoflook brood met tomaat 5 eetlepels aromatische olijfolie 4 geplette of uitgeperste teen tjes knoflook 4 boterhammen van 2 cm dik van een grof rond brood, een boerenbrood of een vloerbrood 1 zeer rijpe, sappige tomaat in tweeën gesneden Vermeng in een kopje de olie met de knoflook. Rooster het brood licht en strijk er met een kwastje de olie met knoflook over. Wrijf het grondig in met de gesneden tomaat en rooster het dan nog even, zodat het knappe rig is. Dien het warm op. Eierbrood Bestrijk 8 sneetjes campag nebrood met knoflookpuree en zachte boter. Strooi er peterselie over en bak ze op het ovenrooster bij 240 C goudbruin. Bak 8 spiegel eieren van kwarteleitjes en leg ze op de toast. Strooi er wat paprikapoeder en peterselie over.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2003 | | pagina 26