LAS VAN
BENNEKOM
Nieuwe collectie Granito! I Voorjaars- en Zomercollectie 2
Henk Schol ten Bloembinderij
Stamppot in de lente?!
GEHEEL VERNIEUWDE
MENUKAART
woensdag 24 maart
TAPAS AVOND
Prachtige tafel
130 xl30
395,00
Tafel
160x80
395,00
Bank
160x40
169,00
Zitkubus
45 x45
92,50
Schaal
55 cm rond
45,-
seditie Uitkijkpost Voorjaarseditie Uitkijkpost UoonaarsfT^ilKuKposi Voorjaarsedilie Uitkijkpost Voorjaarseditie Uitkijkpost V
«®|8i
Lentestamppot
van gierst
Boerenkool
met knoflook
Stamppot
van paksoi
Stationsweg 84 Heiloo
Telefoon, 072 033 83 43
Openingstijden: woensdag t/ra
zondag van 17.90 tot 01.00 oor
Dit alles en nog veel meer vindt u bij Henk Scholten
Bloembinderij aan de Stationsweg in Heiloo.
I I
PARFLEUR
Stationsweg 88 - Heiloo, tel. 072 533 51 29
Een kleine areep uit de
kleurige kinderschoenen
- Elefanten - Hupsakee
- Bobell - Pinocchio - Geox
- Palla Kids - Compagnucci
Nieuw zijn ook de sandalen,
die aan de voorkant een neusje
hebben in plaats van
dat zij helemaal
open zijn
De allernieuwste Geox schoenen zijn waterdicht en ademen
goed. Door een ingebouwd aircosysteem wordt er bij iedere
stap geventileerd. Door de geperforeerde zolen komt er
lucht naar buiten en zo weer naar binnen. Zo zullen jongens
en meisjes die de hele dag deze sportieve schoenen dra
gen geen transpirerende voeten meer hebben
De lichte en soepele sandalen van
het merk Elefanten zijn er in taupe
met oranje of grijs met geel,
effen, gestreept en in
een legerprint
Stationsweg 81 072 5330789
Bij recepten voor de lente denkt u niet meteen aan stamp
pot, logisch. Toch zijn er wel degelijk frisse en lichte varian
ten van de doorgaans zware kosten ze zijn nog erg lekker
ook! Zonder de traditionele rookworst en een kuiltje jus
maar met gierstknoflook of paksoi: eet smakelijk!
Ingrediënten:
200 gram gierst, 3 deciliter
volle melk, 3 bosuitjes, 3
eetlepels olijfolie, 500
gram veldsla, 250 gram
room- of geitenbrie, 15
blaadjes basilicum, 25
gram boter, zout en vers
gemalen peper.
*Ook lekker met raapste
len, andijvie of waterkers.
Bereidingswijze:
Gierst wassen en 1 uur
weken in 5 deciliter water.
Daarna de gierst met
weekwater aan de kook
brengen en circa 10 minu
ten zachtjes laten koken.
Melk tegen de kook aan
verhitten en met wat zout
door de gierst roeren.
Gierst 1 uur laten nawellen
in een hooikist (of slaap
zak). Ondertussen de bos
uitjes in ringetjes snijden
en in wat olie roerbakken.
Veldsla wassen en in stuk
jes scheuren.
Brie in stukjes snijden.
Basilicum in stukjes scheu
ren. Gierst met een houten
lepel of mixer tot een luch
tige puree kloppen.
Boter erdoor roeren en op
smaak brengen met peper
en zout. De bosui, veldsla,
brie en basilicum erdoor
roeren en direct opdienen.
Ingrediënten:
500 gram gesneden boe
renkool, grof zeezout, 2
eetlepels olijfolie of sesam
olie, 2 tenen knoflook in
dunne plakjes, 2 eetlepel
sojasaus, 140 gram ge
roosterde pompoenpitten,
1 citroen in partjes.
*Ook andere bladgroenten
kunnen op deze manier
verwerkt worden, bijvoor
beeld spinazie, raapstelen,
paksoi en andijvie.
Bereidingswijze:
4 liter water in een grote
pan aan de kook brengen,
2 theelepels zout toevoe
gen. Boerenkool zonder
deksel 2a 3 minuten laten
koken tot deze zacht en
heldergroen is. Laten uit
lekken in een vergiet.
Olie verwarmen in een
zware ruime braadpan op
een half hoog vuur.
Knoflook toevoegen en 30
seconden bakken tot de
knoflook zachtgeel is. In
geen geval bruin laten
worden.
Champignons en sojasaus
toevoegen en onder regel
matig roeren 2a 3 minu
ten bakken tot de cham
pignons zacht zijn gewor
den. Boerenkool 3 a 5
minuten meestoven, tot
alles zacht is.
Op smaak brengen met
zout en bestrooien met
pompoenpitten.
Lekker met aardappel
puree.
Ingrediënten:
4 struikjes paksoi (onge
veer 1 kilo), 1 kilo aardap
pelpuree, 1 ui, zout, vers
gemalen peper, enkele eet
lepels olie, 4 eetlepels ger
oosterde zonnebloempit
ten.
Bereidingswijze:
Was de paksoi, snijd ze
klein en houd het groen
apart. De stengels samen
met de gesnipperde ui in
wat olie roerbakken en na
5 minuten het groen toe
voegen.
Nog even laten slinken en
daarna door de aardappel
puree roeren.
Voor het opdienen be
strooien met geroosterde
zonnebloempitten.
Of een dubbele portie zon
nepitten vermengen met 1
ei, 2 eetlepels tarwemeel,
zout en water en er in de
koekenpan 4 koekjes van
bakken.
de natuurlijke geur
AN^ds