LAS VAN BENNEKOM Nieuwe collectie Granito! I Voorjaars- en Zomercollectie 2 Henk Schol ten Bloembinderij Stamppot in de lente?! GEHEEL VERNIEUWDE MENUKAART woensdag 24 maart TAPAS AVOND Prachtige tafel 130 xl30 395,00 Tafel 160x80 395,00 Bank 160x40 169,00 Zitkubus 45 x45 92,50 Schaal 55 cm rond 45,- seditie Uitkijkpost Voorjaarseditie Uitkijkpost UoonaarsfT^ilKuKposi Voorjaarsedilie Uitkijkpost Voorjaarseditie Uitkijkpost V «®|8i Lentestamppot van gierst Boerenkool met knoflook Stamppot van paksoi Stationsweg 84 Heiloo Telefoon, 072 033 83 43 Openingstijden: woensdag t/ra zondag van 17.90 tot 01.00 oor Dit alles en nog veel meer vindt u bij Henk Scholten Bloembinderij aan de Stationsweg in Heiloo. I I PARFLEUR Stationsweg 88 - Heiloo, tel. 072 533 51 29 Een kleine areep uit de kleurige kinderschoenen - Elefanten - Hupsakee - Bobell - Pinocchio - Geox - Palla Kids - Compagnucci Nieuw zijn ook de sandalen, die aan de voorkant een neusje hebben in plaats van dat zij helemaal open zijn De allernieuwste Geox schoenen zijn waterdicht en ademen goed. Door een ingebouwd aircosysteem wordt er bij iedere stap geventileerd. Door de geperforeerde zolen komt er lucht naar buiten en zo weer naar binnen. Zo zullen jongens en meisjes die de hele dag deze sportieve schoenen dra gen geen transpirerende voeten meer hebben De lichte en soepele sandalen van het merk Elefanten zijn er in taupe met oranje of grijs met geel, effen, gestreept en in een legerprint Stationsweg 81 072 5330789 Bij recepten voor de lente denkt u niet meteen aan stamp pot, logisch. Toch zijn er wel degelijk frisse en lichte varian ten van de doorgaans zware kosten ze zijn nog erg lekker ook! Zonder de traditionele rookworst en een kuiltje jus maar met gierstknoflook of paksoi: eet smakelijk! Ingrediënten: 200 gram gierst, 3 deciliter volle melk, 3 bosuitjes, 3 eetlepels olijfolie, 500 gram veldsla, 250 gram room- of geitenbrie, 15 blaadjes basilicum, 25 gram boter, zout en vers gemalen peper. *Ook lekker met raapste len, andijvie of waterkers. Bereidingswijze: Gierst wassen en 1 uur weken in 5 deciliter water. Daarna de gierst met weekwater aan de kook brengen en circa 10 minu ten zachtjes laten koken. Melk tegen de kook aan verhitten en met wat zout door de gierst roeren. Gierst 1 uur laten nawellen in een hooikist (of slaap zak). Ondertussen de bos uitjes in ringetjes snijden en in wat olie roerbakken. Veldsla wassen en in stuk jes scheuren. Brie in stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheu ren. Gierst met een houten lepel of mixer tot een luch tige puree kloppen. Boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De bosui, veldsla, brie en basilicum erdoor roeren en direct opdienen. Ingrediënten: 500 gram gesneden boe renkool, grof zeezout, 2 eetlepels olijfolie of sesam olie, 2 tenen knoflook in dunne plakjes, 2 eetlepel sojasaus, 140 gram ge roosterde pompoenpitten, 1 citroen in partjes. *Ook andere bladgroenten kunnen op deze manier verwerkt worden, bijvoor beeld spinazie, raapstelen, paksoi en andijvie. Bereidingswijze: 4 liter water in een grote pan aan de kook brengen, 2 theelepels zout toevoe gen. Boerenkool zonder deksel 2a 3 minuten laten koken tot deze zacht en heldergroen is. Laten uit lekken in een vergiet. Olie verwarmen in een zware ruime braadpan op een half hoog vuur. Knoflook toevoegen en 30 seconden bakken tot de knoflook zachtgeel is. In geen geval bruin laten worden. Champignons en sojasaus toevoegen en onder regel matig roeren 2a 3 minu ten bakken tot de cham pignons zacht zijn gewor den. Boerenkool 3 a 5 minuten meestoven, tot alles zacht is. Op smaak brengen met zout en bestrooien met pompoenpitten. Lekker met aardappel puree. Ingrediënten: 4 struikjes paksoi (onge veer 1 kilo), 1 kilo aardap pelpuree, 1 ui, zout, vers gemalen peper, enkele eet lepels olie, 4 eetlepels ger oosterde zonnebloempit ten. Bereidingswijze: Was de paksoi, snijd ze klein en houd het groen apart. De stengels samen met de gesnipperde ui in wat olie roerbakken en na 5 minuten het groen toe voegen. Nog even laten slinken en daarna door de aardappel puree roeren. Voor het opdienen be strooien met geroosterde zonnebloempitten. Of een dubbele portie zon nepitten vermengen met 1 ei, 2 eetlepels tarwemeel, zout en water en er in de koekenpan 4 koekjes van bakken. de natuurlijke geur AN^ds

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2004 | | pagina 41