o JCerst menu restaurant KleinVarnebroeK 20 JAAR KERSTDINER RESTAURANT KLEIN VARNEBROEK Eendenborst met salieroomsaus en tagliatelle, tiramisu en warme chocola met sinaasappel Banaan Tiramisu Warme chocolade met sinaasappel Wij wensen u sfeervolle en culinaire feestdagen! Restaurant Brasserie Salade met wildpaté, gerookte eendenborst en een sjalotten compote Romige soep van paddestoelen Gebakken tournedos van Welshbeef, truffeljus en aardappelrösti Tarte Tatin van appel en vanille roomijs 32,50 Wij zijn 1e en 2e kerstdag geopend voor het kerstmenu 2e kerstdag is er een kerstbrunch Dit jaar zijn we de eerste kerstdag geopend voor de verzorging van uw kerstdiner. Met de bijzondere muzikale omlijsting van trio Tequila bestaande uit: Frem Gonet, jan Rahder en Hubert llario. Deze heren, met hun warme stemgeluid zorgen voor een sfeervolle avond. Tijdens het diner kunt u genieten van prachtige kerstnummers, afgewisseld met dansmuziek. Menu A Schotse gerookte zalm met een terrine van tongfilet, venkel-basilicum dressing Licht gebonden soep van gele en grijze cantharellen met reepjes ganzenfilet coquilles St. jagues, in de schelp met kruidenroomsaus, gegratineerd met parmezaanse kaas Tournedos met ganzenlever, op een uientaartje met paddestoelen en rode wijnsaus Kerstdessert met gingerbreadijs, tuttifrutti, vanillesaus en chocolade «snn Menu B A/lousse van gevogelte met perenstroop en gerookte eendenborst, cumberlandsaus, sinaasappel en gebrande amandelen Heldere wildbouillon met een garnituur van hert, haas, preiringen en profiterols Tongfilet gevuld met rode zalm, op een bedje van wilde spinazie met kreeftensaus en garnalen Koffieservies met kerstbonbons Medaillons van hertenrugfilet met een garnituur van uitgebakken spek, kastanjepuree, muffin van zuurkool en de traditionele wildsaus Kerstdessert met gingerbreadijs, tuttifrutti, vanillesaus en chocolade Koffieservies met kerstbonbons wij ontvangen de gasten tussen 17.30 en 18.00 uur, het diner begint om 18.30 uur. De prijs voor beide menu's bedraagt 59,75 inclusief borrelgarnituur, diner en koffieservies. Vegetarische menu's op aanvraag. U kunt tijdig reserveren per telefoon, fax of e-mail, u ontvangt een bevestiging. Tel nr 072-5331612 Fax.nr. 072-5331620. E-mail: info@kleinvarnebroek.nl INFORMATIE VOOR DE VERZORGING VAN HORS D'OEUVRES E.D. WORDEN U OP VERZOEK TOEGEZONDEN! Bereidingstijd: 25 minuten Aantal porties: 4 Kilojoules per portie: 975 Benodigdheden 4 tamme eendenborsten 24 blaadjes salie 4 plakken serranoham zout, peper 50 g boter of margarine 2 dl kalfsfond 1 dl room 300 g verse tagliatelle 2 stronkjes witlof Bereidingswijze 1Bereiden: snij het vet van de eendenborst in met een scherp mes. Maak overlangs een diepe snee in het vlees. Rol 8 blaadjes salie in 4 plak ken ham (2 per plak) en steek die in het vlees (een stukje uit steken mag). 2. Bestrooi de eend met zout en peper. Verhit een droge koekenpan en bak hierin eerst de vetkant van de eendenbor sten 8 min. Keer het vlees en bak het nog eens 3-4 min. 3. Neem de eend uit de pan en houd deze warm onder alumi niumfolie. Schep het bakvet uit de pan. Snij 12 salieblaad jes in fijne reepjes. Smelt 40 g boter in dezelfde pan, bak hierin de fijngesneden salie 1 min. en blus af met de fond. 4. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken. Snij de witlof in dunne reepjes. Verhit 10 g boter, bak hierin de wit lof 1 min. en schep dit door de goed uitgelekte tagliatelle. 5. Snij de eendenborsten in tweeën. Schep in voorver warmde borden wat van het witlof-tagliatellemengsel, leg de eend er bovenop en schep de saus eromheen. Garneer met een blaadje salie. Voorbereiding: 30 minuten Aantal porties: 8 Kilocalorieën per portie: 480 Benodigdheden 4 bananen, in plakjes 400 g magere kwark 350 g mascarpone 150 g lange vingers 80 g suiker 8 eetlepels sterke koffie 3 eetlepels bruine rum 2 eetlepels Kahlua (koffiel ikeur) 2 eetlepels pure cacapoeder Bereidingswijze 1. Maak het roommengensel: Doe kwark, mascarpone, rum en de helft van de suiker in een mengkom. Roer dit voor zichtig door elkaar. Los de rest van de suiker op in de hete koffie. Voeg de Kahlua toe. Zet het koffie-Kahluamengsel weg om af te koelen. 2. Doop de lange vingers in het koffie-Kahluamengsel. Bedek hiermee de bodem van een diepe schaal. Doe een laagje van het roommengsel over de lange vingers. Verspreid de helft van de plak jes over de roomlaag. Herhaal de voorgaande stappen. Eindig met een laag room. Strooi een dikke laag cacao poeder over de room. Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast voor te serveren. Benodigdheden 1 sachet Nestlé Hot Chocolate Mix Original 1 sinaasappel 2 theelepels suiker slagroom uit een spuitbus Bereidingswijze 1. Boen de sinaasappel schoon en snijd voorzichtig (eventu eel met een citrustrekker) mooie reepjes schil van de sinaasappel. 2. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap met de sui ker in een steelpan. Voeg de reepjes schil toe en laat het geheel ca. 5 minuten sudde ren (zet er een deksel op). 3. Zeef het sap. Laat het sap afkoelen en laat de reepjes schil uitlekken op keukenpa pier. 4. Doe de Nestlé Hot Chocolate Mix over in een hit tebestendig glas en roer het los met 3 eetlepels van het sap. 5. Spuit een flinke toef slag room op de chocolademelk en garneer met de sinaasappel schilletjes. Kerstavond geopend, tussen Kerst en Oud en Nieuw normaal geopend voor lunch en diner. Oudejaarsdag tot 17.00 uur en nieuwjaarsdag gesloten. Vanaf zondag 2 januari 2005 7 dagen per week geopend voor lunch en diner. Restaurant Brasserie Oosterzij, Lagelaan 8, 1851 PC Heiloo, 072-5051423 7 dagen per week geopend voor lunch en diner, ook voor koffie met gebak, uitsmijter of clubsandwich. Vanuit Heiloo slaat u links het weggetje in tegenover Motel Heiloo. Dit is de Lagelaan. Aan het einde aan uw linkerhand ziet u Restaurant Brasserie Oosterzij

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2004 | | pagina 41