o
JCerst
menu
restaurant
KleinVarnebroeK
20 JAAR KERSTDINER RESTAURANT KLEIN VARNEBROEK
Eendenborst met salieroomsaus en tagliatelle,
tiramisu en warme chocola met sinaasappel
Banaan Tiramisu
Warme chocolade
met sinaasappel
Wij wensen u sfeervolle en culinaire feestdagen!
Restaurant Brasserie
Salade met wildpaté, gerookte eendenborst
en een sjalotten compote
Romige soep van paddestoelen
Gebakken tournedos van Welshbeef,
truffeljus en aardappelrösti
Tarte Tatin van appel en vanille roomijs
32,50
Wij zijn 1e en 2e kerstdag geopend voor het kerstmenu
2e kerstdag is er een kerstbrunch
Dit jaar zijn we de eerste kerstdag geopend voor de verzorging van uw kerstdiner. Met de bijzondere muzikale omlijsting van trio
Tequila bestaande uit: Frem Gonet, jan Rahder en Hubert llario. Deze heren, met hun warme stemgeluid zorgen voor een sfeervolle
avond. Tijdens het diner kunt u genieten van prachtige kerstnummers, afgewisseld met dansmuziek.
Menu A
Schotse gerookte zalm met een
terrine van tongfilet,
venkel-basilicum dressing
Licht gebonden soep van gele
en grijze cantharellen met
reepjes ganzenfilet
coquilles St. jagues, in de
schelp met kruidenroomsaus,
gegratineerd met parmezaanse kaas
Tournedos met ganzenlever,
op een uientaartje met
paddestoelen en rode wijnsaus
Kerstdessert met gingerbreadijs,
tuttifrutti, vanillesaus en chocolade
«snn
Menu B
A/lousse van gevogelte met perenstroop
en gerookte eendenborst, cumberlandsaus,
sinaasappel en gebrande amandelen
Heldere wildbouillon met
een garnituur van hert, haas,
preiringen en profiterols
Tongfilet gevuld met rode zalm, op
een bedje van wilde spinazie met
kreeftensaus en garnalen
Koffieservies met kerstbonbons
Medaillons van hertenrugfilet met een garnituur
van uitgebakken spek, kastanjepuree, muffin van
zuurkool en de traditionele wildsaus
Kerstdessert met gingerbreadijs,
tuttifrutti, vanillesaus en chocolade
Koffieservies met kerstbonbons
wij ontvangen de gasten tussen 17.30 en 18.00 uur, het diner begint om 18.30 uur.
De prijs voor beide menu's bedraagt 59,75 inclusief borrelgarnituur, diner en koffieservies.
Vegetarische menu's op aanvraag.
U kunt tijdig reserveren per telefoon, fax of e-mail, u ontvangt een bevestiging.
Tel nr 072-5331612 Fax.nr. 072-5331620. E-mail: info@kleinvarnebroek.nl
INFORMATIE VOOR DE VERZORGING VAN HORS D'OEUVRES E.D. WORDEN U OP VERZOEK TOEGEZONDEN!
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 4
Kilojoules per portie: 975
Benodigdheden
4 tamme eendenborsten
24 blaadjes salie
4 plakken serranoham
zout, peper
50 g boter of margarine
2 dl kalfsfond
1 dl room
300 g verse tagliatelle
2 stronkjes witlof
Bereidingswijze
1Bereiden: snij het vet van de
eendenborst in met een
scherp mes. Maak overlangs
een diepe snee in het vlees.
Rol 8 blaadjes salie in 4 plak
ken ham (2 per plak) en steek
die in het vlees (een stukje uit
steken mag).
2. Bestrooi de eend met zout
en peper. Verhit een droge
koekenpan en bak hierin eerst
de vetkant van de eendenbor
sten 8 min. Keer het vlees en
bak het nog eens 3-4 min.
3. Neem de eend uit de pan en
houd deze warm onder alumi
niumfolie. Schep het bakvet
uit de pan. Snij 12 salieblaad
jes in fijne reepjes. Smelt 40 g
boter in dezelfde pan, bak
hierin de fijngesneden salie
1 min. en blus af met de fond.
4. Voeg de room toe en breng
op smaak met zout en peper.
Kook intussen de tagliatelle
volgens de aanwijzingen op
de verpakking beetgaar. Laat
de pasta uitlekken. Snij de
witlof in dunne reepjes. Verhit
10 g boter, bak hierin de wit
lof 1 min. en schep dit door
de goed uitgelekte tagliatelle.
5. Snij de eendenborsten in
tweeën. Schep in voorver
warmde borden wat van het
witlof-tagliatellemengsel, leg
de eend er bovenop en schep
de saus eromheen. Garneer
met een blaadje salie.
Voorbereiding: 30 minuten
Aantal porties: 8
Kilocalorieën per portie: 480
Benodigdheden
4 bananen, in plakjes
400 g magere kwark
350 g mascarpone
150 g lange vingers
80 g suiker
8 eetlepels sterke koffie
3 eetlepels bruine rum
2 eetlepels Kahlua (koffiel
ikeur)
2 eetlepels pure cacapoeder
Bereidingswijze
1. Maak het roommengensel:
Doe kwark, mascarpone, rum
en de helft van de suiker in
een mengkom. Roer dit voor
zichtig door elkaar. Los de rest
van de suiker op in de hete
koffie. Voeg de Kahlua toe.
Zet het koffie-Kahluamengsel
weg om af te koelen.
2. Doop de lange vingers in
het koffie-Kahluamengsel.
Bedek hiermee de bodem van
een diepe schaal. Doe een
laagje van het roommengsel
over de lange vingers.
Verspreid de helft van de plak
jes over de roomlaag. Herhaal
de voorgaande stappen.
Eindig met een laag room.
Strooi een dikke laag cacao
poeder over de room. Zet de
tiramisu een paar uur in de
koelkast voor te serveren.
Benodigdheden
1 sachet Nestlé Hot Chocolate
Mix Original
1 sinaasappel
2 theelepels suiker
slagroom uit een spuitbus
Bereidingswijze
1. Boen de sinaasappel schoon
en snijd voorzichtig (eventu
eel met een citrustrekker)
mooie reepjes schil van de
sinaasappel.
2. Pers de sinaasappel uit en
verwarm het sap met de sui
ker in een steelpan. Voeg de
reepjes schil toe en laat het
geheel ca. 5 minuten sudde
ren (zet er een deksel op).
3. Zeef het sap. Laat het sap
afkoelen en laat de reepjes
schil uitlekken op keukenpa
pier.
4. Doe de Nestlé Hot
Chocolate Mix over in een hit
tebestendig glas en roer het
los met 3 eetlepels van het
sap.
5. Spuit een flinke toef slag
room op de chocolademelk en
garneer met de sinaasappel
schilletjes.
Kerstavond geopend, tussen Kerst en Oud en Nieuw normaal geopend voor
lunch en diner. Oudejaarsdag tot 17.00 uur en nieuwjaarsdag gesloten.
Vanaf zondag 2 januari 2005 7 dagen per week geopend voor lunch en diner.
Restaurant Brasserie Oosterzij, Lagelaan 8, 1851 PC Heiloo, 072-5051423
7 dagen per week geopend voor lunch en diner,
ook voor koffie met gebak, uitsmijter of clubsandwich.
Vanuit Heiloo slaat u links het weggetje in tegenover Motel Heiloo.
Dit is de Lagelaan. Aan het einde aan uw linkerhand ziet u Restaurant Brasserie Oosterzij