Fotografe Femée toont nieuw werk
Livera in prachtig nieuw jasje
La Locanda
H E I L O O
BEDRIJF
BELICHT
5
UITKIJKPOST
21 FEBRUARI 2007
In deze rubriek wordt wekelijks een ander bedrijf in het versprei
dingsgebied van de Uitkijkpost belicht. De kosten voor Bedrijf
Belicht zijn 100 euro ex. BTW.
Voor aanmelding: De Hoefsmid 5,1851PZ Postbus 68,1850 AB
Heiloo. Of per e-mail: redactie@uitkijkpost.nl. In de aanmelding
graag duidelijk uw gegevens vermelden.
HEILOO - Silhouet presenteert
u een prachtige voorjaars
collectie in samenwerking met
de Heiloose fotografe Iris
Fernée. Fotografie en Binnen
huis Architectuur fantastisch
op elkaar afgestemd in een
prachtige locatie.
Iris Fernée is vooral bekend van
verschillende Kunstprojecten; drie
dimensionale fotografie, als het
ware kijkdozen waarin de toeschou
wer zich in kan begeven. In de regio
aangekocht door Bibliotheek
Egmond aan den Hoef, Golfbaan
Heiloo en Bibliotheek Heiloo.
In 2004 afgestudeerd op de foto-
academie in Amsterdam en al 12
jaar werkzaam als fotograaf in
Heiloo. Het getoonde werk op deze
tentoonstelling is kleiner en speci
aal afgestemd op interieurs. In
samenwerking met Silhouet komen
de foto's en het interieur prachtig
tot zijn recht. Met als onderwerp de
prachtige Noord-Hollandse duinen
maar dan wel op een manier die Iris
Fernée eigen is; prachtige samenge
stelde beelden; voor deze gelegen
heid op het platte vlak. Voor meer
informatie kunt u terecht op;
www.irisfernee.nl of
www.silhouetinterieur.nl. Silhouet
Binnenhuis architectuur vindt u
aan de Kennemerstraatweg 99 te
Heiloo, tel. 072-5331199.
De prachtige Noord-hollandse natuur, maar dan wel op een
manier die Iris Fernée eigen is, te zien bij Silhouet Eigen foto
La Locanda, Kennemerstraatweg 107, 1851 BC Heiloo,
tel. 072-5325376, Internet: www.lalocanda.nl, e-mail: info@lalocanda.nl.
HEILOO - Bent u op zoek naar een sfeervol, knus avondje uit met een
verrukkelijke inheemse maaltijd en een goed glas wijn? Dan is La Locanda
de plek voor u! In dit smaakvol ingerichte Italiaanse restaurant ontvangt
eigenaar en vooral gastheer Yassine Hanyn sinds september vorig jaar zijn
gasten en rust niet eerder voordat u voldaan weer huiswaarts keert.
Yassine, geboren in Casablanca en sinds tien jaar woonachtig in
Nederland, zit het ondernemen in het bloed. Daarnaast is het 'gastvrij
zijn' vanuit zijn cultuur duidelijk merkbaar. ,,Ik wil hier een huiskamerge-
voel creëren en hou ervan mensen te verwennen. Als mijn gasten zich
prettig voelen, geeft mij dat genoeg reden mezelf prettig te voelen."
Regiomenu en wijnarrangement
De Italiaanse kok van La Locanda kan bogen op veertig jaar ervaring.
„Hij kent alle geuren en smaken. Daarnaast hebben we een internationaal
opgeleide kok die de vertaling naar de Nederlandse smaak kan maken."
Maar om toch de authentieke keuken te laten herleven biedt La Locanda
elke twee maanden een viergangenmenu uit een typisch Italiaanse regio.
Zo staat in januari/februari het gebied Friuli Venezia Giulia op de kaart
met onder andere eendenborst en kumquatdressing, risotto met zeevruch
ten en in amandelpanade gebakken zeebaars. De keuze voor maart/april is
gevallen op de regio Veneto en om het spannend te houden kunt u vanaf
maart op de website bekijken van welke hemelse gerechten u dan kunt
genieten. Alles overigens heel aangenaam geprijsd! Smakelijk tafelen is
natuurlijk helemaal af wanneer u daarbij een passende tongstrelende wijn
kunt drinken en dat is nou net een van de kwaliteiten van La Locanda:
wijnkennis. Naast de wijnen op de kaart is er een speciaal wijnarrange
ment bij het regiomenu. „Wij schenken Prodotti di Italia, wijn van klein
schalige boeren uit Italië die bijzonder veel aandacht aan hun druiven
schenken. Elke twee maanden komt hier een wijnkenner, meneer de Vries,
die al 24 jaar met Italiaanse wijnen werkt en samen met onze koks de
keuze maakt voor het wijnarrangement."
Plezier in het werk
Yassine werkt met een jong, enthousiast team van acht personen en met
reden: „Ze zijn verrassend en als zij een goed product afleveren,
waardeert men dat dubbel. Ik kan rekenen op koks met passie voor hun
vak en als je personeel plezier heeft in het werk dan bloeien ze." Blijkbaar
hebben al veel gasten dit ontdekt, want er zijn er die wekelijks terugkeren.
Dat kunnen ook groepen zijn of bedrijven die met Yassine hun wensen
kunnen bespreken. Toekomstplannen zijn er ook, naast wijn- en olijfolie-
proeverijen kan men in La Locanda ook kennismaken met een unieke
manier van het decanteren van wijn. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u
beter zelf meemaken in La Locanda!
De medewerksters van Livera zijn blij met het prachtige en vrolijk makende interieur.
Foto: Mario Sacksioni
HEILOO - Op woensdag 14
februari opent Livera in
Winkelcentrum 't Loo opnieuw
haar deuren. De speciaalzaak in
lingerie, bad- en nachtkleding
heeft dan een grondige verbou
wing achter de rug. De winkel
kreeg een eigentijdse en frisse
uitstraling, waarin de nieuwe
collectie voor het komende sei
zoen met z'n zachte pasteltin
ten helemaal tot z'n recht
komt.
In 1886 startte de overgrootmoe
der van De Groot op vrijwel dezelf
de plek een textielzaak: „Couture
was er toen natuurlijk nog niet, dus
ze verkocht huishoudtextiel en stof
fen." De zaak ging successieveüjk
over in handen van volgende gene
raties en in 1960 maakte het
bedrijf, door toedoen van De
Groot's moeder, de overstap naar
lingerie. Met de bouw van 't Loo
vond de zaak een plek in het win
kelcentrum en nadat het bedrijf de
licensie verkreeg, veranderde bij de
opening van het winkelcentrum in
1976 de naam in Livera. Christian
de Groot en zijn echtgenote Marijke
namen de familiezaak over in 1985:
„Lingerie is de afgelopen tien jaar
enorm in de belangstelling komen
te staan.
Enerzijds heeft dat misschien
met de economisch gunstige jaren
te maken, maar vooral is het een
gevolg van maatschappelijke ont
wikkelingen: vrouwen zijn veel zelf
bewuster geworden en hebben
geen zin meer in de degelijk nacht
en onderkleding van vroeger."
Livera-winkels maken gebruik van
een gezamenlijke inkooporganisa
tie. Zo'n veertig procent van het
assortiment is daarvan afkomstig
en het overige deel wordt door De
Groot en zijn vrouw elders inge
kocht. Ziet hij nieuwe ontwikkelin
gen in zijn branche? „Ja zeker! De
ondermode gaat nu gelukkig toch
weer wat romantischer worden, na
een periode waarin alles glad en
Foto: Mario Sacksioni
strak moest zijn. De komende tijd
zien we veel zachte pasteltinten in
roze en lavendel.", vertelt De Groot
enthousiast.
Directe aanleiding tot de jongste
verbouwing was een mankement
aan de vloer, maar, was meteen een
mooie aanleiding om de hele zaak
in de nieuwe Liverahuisstijl te ste
ken. Alles werd fris wit in combina
tie met een prachtige en vrolijk
makende framboosrode kleur. Als
succesvol ondernemende vijftiger
moet hij nog niet aan stoppen den
ken: „Ik kan m'n werk nog niet
missen en mijn vrouw is nog veel
fanatieker.
We hebben nu een heerlijk nieuw
ingerichte zaak, dus we gaan voor
lopig gewoon lekker door", aldus
de sympathieke winkelier. De
komende jaren kunt u voor mooie
en betaalbare lingeriesetjes, prima
passende bikini's ook voor grotere
maten en pyama's van mooie turk-
se katoen dus gewoon terecht bij:
Livera.