Fotografe Femée toont nieuw werk Livera in prachtig nieuw jasje La Locanda H E I L O O BEDRIJF BELICHT 5 UITKIJKPOST 21 FEBRUARI 2007 In deze rubriek wordt wekelijks een ander bedrijf in het versprei dingsgebied van de Uitkijkpost belicht. De kosten voor Bedrijf Belicht zijn 100 euro ex. BTW. Voor aanmelding: De Hoefsmid 5,1851PZ Postbus 68,1850 AB Heiloo. Of per e-mail: redactie@uitkijkpost.nl. In de aanmelding graag duidelijk uw gegevens vermelden. HEILOO - Silhouet presenteert u een prachtige voorjaars collectie in samenwerking met de Heiloose fotografe Iris Fernée. Fotografie en Binnen huis Architectuur fantastisch op elkaar afgestemd in een prachtige locatie. Iris Fernée is vooral bekend van verschillende Kunstprojecten; drie dimensionale fotografie, als het ware kijkdozen waarin de toeschou wer zich in kan begeven. In de regio aangekocht door Bibliotheek Egmond aan den Hoef, Golfbaan Heiloo en Bibliotheek Heiloo. In 2004 afgestudeerd op de foto- academie in Amsterdam en al 12 jaar werkzaam als fotograaf in Heiloo. Het getoonde werk op deze tentoonstelling is kleiner en speci aal afgestemd op interieurs. In samenwerking met Silhouet komen de foto's en het interieur prachtig tot zijn recht. Met als onderwerp de prachtige Noord-Hollandse duinen maar dan wel op een manier die Iris Fernée eigen is; prachtige samenge stelde beelden; voor deze gelegen heid op het platte vlak. Voor meer informatie kunt u terecht op; www.irisfernee.nl of www.silhouetinterieur.nl. Silhouet Binnenhuis architectuur vindt u aan de Kennemerstraatweg 99 te Heiloo, tel. 072-5331199. De prachtige Noord-hollandse natuur, maar dan wel op een manier die Iris Fernée eigen is, te zien bij Silhouet Eigen foto La Locanda, Kennemerstraatweg 107, 1851 BC Heiloo, tel. 072-5325376, Internet: www.lalocanda.nl, e-mail: info@lalocanda.nl. HEILOO - Bent u op zoek naar een sfeervol, knus avondje uit met een verrukkelijke inheemse maaltijd en een goed glas wijn? Dan is La Locanda de plek voor u! In dit smaakvol ingerichte Italiaanse restaurant ontvangt eigenaar en vooral gastheer Yassine Hanyn sinds september vorig jaar zijn gasten en rust niet eerder voordat u voldaan weer huiswaarts keert. Yassine, geboren in Casablanca en sinds tien jaar woonachtig in Nederland, zit het ondernemen in het bloed. Daarnaast is het 'gastvrij zijn' vanuit zijn cultuur duidelijk merkbaar. ,,Ik wil hier een huiskamerge- voel creëren en hou ervan mensen te verwennen. Als mijn gasten zich prettig voelen, geeft mij dat genoeg reden mezelf prettig te voelen." Regiomenu en wijnarrangement De Italiaanse kok van La Locanda kan bogen op veertig jaar ervaring. „Hij kent alle geuren en smaken. Daarnaast hebben we een internationaal opgeleide kok die de vertaling naar de Nederlandse smaak kan maken." Maar om toch de authentieke keuken te laten herleven biedt La Locanda elke twee maanden een viergangenmenu uit een typisch Italiaanse regio. Zo staat in januari/februari het gebied Friuli Venezia Giulia op de kaart met onder andere eendenborst en kumquatdressing, risotto met zeevruch ten en in amandelpanade gebakken zeebaars. De keuze voor maart/april is gevallen op de regio Veneto en om het spannend te houden kunt u vanaf maart op de website bekijken van welke hemelse gerechten u dan kunt genieten. Alles overigens heel aangenaam geprijsd! Smakelijk tafelen is natuurlijk helemaal af wanneer u daarbij een passende tongstrelende wijn kunt drinken en dat is nou net een van de kwaliteiten van La Locanda: wijnkennis. Naast de wijnen op de kaart is er een speciaal wijnarrange ment bij het regiomenu. „Wij schenken Prodotti di Italia, wijn van klein schalige boeren uit Italië die bijzonder veel aandacht aan hun druiven schenken. Elke twee maanden komt hier een wijnkenner, meneer de Vries, die al 24 jaar met Italiaanse wijnen werkt en samen met onze koks de keuze maakt voor het wijnarrangement." Plezier in het werk Yassine werkt met een jong, enthousiast team van acht personen en met reden: „Ze zijn verrassend en als zij een goed product afleveren, waardeert men dat dubbel. Ik kan rekenen op koks met passie voor hun vak en als je personeel plezier heeft in het werk dan bloeien ze." Blijkbaar hebben al veel gasten dit ontdekt, want er zijn er die wekelijks terugkeren. Dat kunnen ook groepen zijn of bedrijven die met Yassine hun wensen kunnen bespreken. Toekomstplannen zijn er ook, naast wijn- en olijfolie- proeverijen kan men in La Locanda ook kennismaken met een unieke manier van het decanteren van wijn. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u beter zelf meemaken in La Locanda! De medewerksters van Livera zijn blij met het prachtige en vrolijk makende interieur. Foto: Mario Sacksioni HEILOO - Op woensdag 14 februari opent Livera in Winkelcentrum 't Loo opnieuw haar deuren. De speciaalzaak in lingerie, bad- en nachtkleding heeft dan een grondige verbou wing achter de rug. De winkel kreeg een eigentijdse en frisse uitstraling, waarin de nieuwe collectie voor het komende sei zoen met z'n zachte pasteltin ten helemaal tot z'n recht komt. In 1886 startte de overgrootmoe der van De Groot op vrijwel dezelf de plek een textielzaak: „Couture was er toen natuurlijk nog niet, dus ze verkocht huishoudtextiel en stof fen." De zaak ging successieveüjk over in handen van volgende gene raties en in 1960 maakte het bedrijf, door toedoen van De Groot's moeder, de overstap naar lingerie. Met de bouw van 't Loo vond de zaak een plek in het win kelcentrum en nadat het bedrijf de licensie verkreeg, veranderde bij de opening van het winkelcentrum in 1976 de naam in Livera. Christian de Groot en zijn echtgenote Marijke namen de familiezaak over in 1985: „Lingerie is de afgelopen tien jaar enorm in de belangstelling komen te staan. Enerzijds heeft dat misschien met de economisch gunstige jaren te maken, maar vooral is het een gevolg van maatschappelijke ont wikkelingen: vrouwen zijn veel zelf bewuster geworden en hebben geen zin meer in de degelijk nacht en onderkleding van vroeger." Livera-winkels maken gebruik van een gezamenlijke inkooporganisa tie. Zo'n veertig procent van het assortiment is daarvan afkomstig en het overige deel wordt door De Groot en zijn vrouw elders inge kocht. Ziet hij nieuwe ontwikkelin gen in zijn branche? „Ja zeker! De ondermode gaat nu gelukkig toch weer wat romantischer worden, na een periode waarin alles glad en Foto: Mario Sacksioni strak moest zijn. De komende tijd zien we veel zachte pasteltinten in roze en lavendel.", vertelt De Groot enthousiast. Directe aanleiding tot de jongste verbouwing was een mankement aan de vloer, maar, was meteen een mooie aanleiding om de hele zaak in de nieuwe Liverahuisstijl te ste ken. Alles werd fris wit in combina tie met een prachtige en vrolijk makende framboosrode kleur. Als succesvol ondernemende vijftiger moet hij nog niet aan stoppen den ken: „Ik kan m'n werk nog niet missen en mijn vrouw is nog veel fanatieker. We hebben nu een heerlijk nieuw ingerichte zaak, dus we gaan voor lopig gewoon lekker door", aldus de sympathieke winkelier. De komende jaren kunt u voor mooie en betaalbare lingeriesetjes, prima passende bikini's ook voor grotere maten en pyama's van mooie turk- se katoen dus gewoon terecht bij: Livera.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2007 | | pagina 5