Wereldwinkel Heiloo,
HGI
LEKKER LENTE!
LUXE PAASBROODJE
5,95
FRUITHAASJE
1,55
TAPASBROOD
«1EUV 1,95
Piet Kerssens
I
2e PAASDAG
bij KRINGLOOP HEILOO
De Echte Bakker
4r WERELD
f&^WINKEL
PAG33
Uw cadeaushop voor bijzondere cadeaus met iets extra's
Wij verkopen o.a. leuke woonaccessoires, trendy sieraden, authentieke
muziekinstrumenten, aparte bureauartikelen en speelgoed.
Maar ook smakelijke levensmiddelen zoals koffie(pads), thee, chocolade en koekjes,
honing, noten en diverse soorten wijn.
Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten-
zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren- er een rechtvaardige prijs voor krijgen,
kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.
Gestoomde zalm met
ui-bieslookboter
Ingrediënten
1 zakje verse bieslook (25 g)# fijnge
sneden
1 rode ui, fijngesnipperd
125 g zachte roomboter
4 stukken zalmfilet (of zalmhaasjes
van gelijke grootte, ca. 500 g)
200 g peultjes
200 g sugar snaps
1 kleine broccoli (200 g), in roosjes
Materialen
stoompan
Bereiden
In kom bieslook en uisnippertjes met
vork door boter mengen. Kruidenboter
op smaak brengen met zout en
peper. Zalm met zout en peper
bestrooien en in ingevette stoominzet
of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar
snaps en broccoliroosjes rond zalm
leggen. Stoominzet of vergiet boven
laag kokend water in pan hangen
(mag water niet raken). Deksel erop
leggen en zalm en groenten in 6-7
minuten gaarstomen. Vis op bord leg
gen, groenten eromheen scheppen
en kruidenboter op warme vis leggen.
Lekker met risotto.
Tip
Behalve stomen is grillen ook een
vetarme bereidingswijze, die het beste
in zalm naar boven haalt.
Met geitenkaas gevulde kipfilet
met honingjus
Ingrediënten
1/2 zakje verse tijm (a 15 g)
100 g zachte geitenkaas (chèvre de
bellay of Bettine blanc), zonder korst
1 bosuitje, in ringetjes
versgemalen zwarte peper
4 kipfilets
100 g Ardennerham
25 g boter
1 /2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel Japanse sojasaus (of ketjap
manis)
Materialen
aluminiumfolie
Bereiden
Tijmblaadjes van takjes rissen en fijner
hakken. In kom geitenkaas fijnprakken
en mengen met bosuitjes, helft van
tijm en peper naar smaak. Elke kipfilet
overlangs diep insnijden en ontstane
holte vullen met kwart van geitenkaas
mengsel. Inkeping goed dichtdrukken
en kipfilets strak in plakken ham wikke
len. In koekenpan boter verhitten en
kipfilets op matig vuur in ca. 15 min.
goudbruin en gaar bakken, regelmatig
keren. Kipfilets op warm bord leggen
en warmhouden onder aluminiumfolie.
Fond, honing, sojasaus en rest van tijm
door bakvet roeren. Aanbaksels losroe
ren en op hoog vuur 2-3 min. inkoken
tot lichtgebonden jus. Op smaak bren
gen met zout en peper. Kipfilets op vier
warme borden leggen en jus erover
scheppen. Lekker met stoomgroente-
mix en gebakken aardappels.
Stationsweg 105, 1852 LN Heiloo
Telefoonnummer: 072 5339443
Openingstijden:
Maandag 13.30 - 17.30 uur
Dinsdag t/m zaterdag 09.30 - 17.30 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Grote VERWARMDE HAL VOL MET
KLEDING CURIOSA KLEINGOED /LP'SBOEKEN
LAMPEN MEUBELZOLDER WASMACHINES
BLIKKEN SCHILDERIJEN enz...
Inbreng en openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 10.00 -17.00 uur
De Oude Werf 7, nabij Karwei
GROOT ZWAAR of veel:
072 5334000
'mmm
ÉÊÈÊBfÊSBÊKÊat
Gevuld met amandelspijs,
room en abrikozen
Koffiebroodje gevuld met
room en vruchten
Om thuis zelf af te bakken!
Voorstraat 128 - Egmond aan Zee
Nieuwe Egmonderstraatweg 9 - Egmond ad Hoef
Zuiderhoofdstraat 58 - Krommenie
Stationsplein 100 - Heiloo
WFvan vvoor we r e I a burgers