fs- U w keukenwens op ware grootte ^^Heerlijke lente in winkelcentrum ^jMiddenwaaid SDutch Cuisine bij restaurant JLoocatie Uootjaatsb if Latje 201Ó WEES ER ALS DE PAASKJPPEN Bakkerij Putter Sinds 1855 Na de spectaculaire opening die een groot succes was, gaan we ook met Pasen Back to Basic met onze ambachtelijke specialiteiten... «ki «r Wij wensen U Vrolijke Paasdagen ^Appeltje Eitje wande ling 2 ^De JLoocatie t JLoo 20, -^H-eil In april 2006 begonnen Eric-Jaap van der Laan en Peter Kooger hun bedrijf Keukenrijk aan de Dulleweg 23 in Broek op Langedijk. Met trots kijken Eric en Peter terug op deze 10 jaar want door passie en vakmanschap is hun bedrijf zeer succesvol. Met hun unieke 1-op-1 ontwerpstudio bieden ze de bezoekende klant de mogelijkheid om de gewenste keukenopstelling op ware grootte te ervaren! Een getekende plattegrond geeft een indruk over hoe de nieuwe gewenste keuken er straks uit zou kunnen zien. Toch gaat er niets boven het daadwerkelijk rondlopen en bewegen in de keuken die voor de bezoekende klant is ontworpen. In de showroom wordt de keukenruimte op ware grootte nagebouwd. Zo krijgt de klant een goed beeld van het formaat dan de opstelling en ervaart dan de loop- en beweegroutines. Vragen over de handigste plaats van de gekozen apparatuur t.o.v. de overige keukenindeling worden op deze manier snel beant woord! Door de eigen montagedienst wordt ook het onderscheid gemaakt. Van installa- tiewerk tot en met het uitbreken van een muur of vloer en overige aanverwante werkzaamheden wordt vakkundig uitge voerd. U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan ons bedrijf en ervaar zelf het verschil dat Keukenrijk Kooger van der Laan voor u kan maken! Keukenrijk Kooger van der Laan Dulleweg 23, Broek op Langedijk Halve Oudhollandse Putter Tulband Spijsbrood met amandel of kaneel Onze prachtige Chocolade Paaseieren zijn. handgemaakt en geen ei is hetzelfde, een feestje in de mond dn om te zien... Versgebrande koffie uit eigen branderij of een versgezet kopje thee, het ia puur genieten in "De Oude Bakkerij" Baklrepij Putter Middelweg 113 1911 EC Uitgeest Gaat u ook mee met de volgende Appeltje Eitje wandeling? De vorige keer werd tijdens de 10 kilometer lange wandeltocht een tulpenkwe kerij bezocht, waar een bijzonder interessante rondleiding volgde. De volgende wandeling is zaterdag 26 maart en dan bezoekt Buitenfit de Witte Kerk. Heeft u al eens de kerktoren beklommen? Nee? Wandel dan mee! Buitenfit start om 9.30 uur, vanaf de parkeerplaats bij HSV, Maalwater 2, Heiloo. Deelname kost 7,50 voor niet-leden, 5,00 voor leden van Buitenfit. Meer informatie en aanmelden: www.buitenfit.com Zaterdag 26 maart viert winkelcentrum Middenwaard het voorjaar met het evenement Heerlijk Lente. Een kok bereidt kleine seizoens- en streekgebonden gerechten en geeft tips en ideeën om dit zelf thuis na te maken. Ook zijn er kramen en proeverijen van Keurslagerij Groenendaal, ProeVkantoor, De Fromagerie, Volendammer Vishandel, Bakker Bart, Toko2Walk Natuurwinkel. Kinderen kunnen paaseieren schilderen en versieren. Kom zaterdag 26 maart ook de lente proeven tijdens Heerlijk Lente op het Friethoffplein t.h.v. D-Reizen van 10.00 tot 17.00 uur. Meer info: http://www.middenwaard.nl/nieuws-events-overzicht/ heerlijk-lente2/. SLC P,-. Heel veel landen hebben een authentieke keuken. Zo kent iedereen de grondbeginselen van de Italiaanse of de Spaanse keuken. Nu staat in Nederland hetzelfde te gebeuren, met 'Dutch Cuisine'. In ons land zijn immers ook genoeg lokale producten, historie en technieken waar we trots op mogen zijn. Ons culinair erfgoed wordt vanaf nu uitgedragen onder de vlag van Dutch Cuisine. Eetcultuur Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit creativiteit en eigenzinnigheid staat bij restaurant Loocatie al jaren centraal. Hans Kok en Sam Piscaer zijn blij dat het Koksgilde, de Dutch Cuisine geïnitieerd heeft en de grondbegin selen heeft ingebouwd in de koksopleidingen. Hans: "Onze Nederlandse eetcultuur verdient meer aandacht en het is goed om duurzaam, lekker en gezond eten aantrekkelijker te maken. We mogen trots zijn op onze eetcultuur!" Duurzaamheid Dutch Cuisine hanteert vijf basisprincipes die duurzaamheid voor mens en milieu centraal stellen. Door samen te werken met alle schakels uit de voedselketen wil Dutch Cuisine de verduurzaming van onze voedselconsumptie ver snellen. Sam Piscaer: "Daarom kiest restaurant Loocatie al sinds jaren leveranciers uit de regio die op een duurzame manier werken en topkwaliteit leveren. Vers is hierbij de basis en biologisch als dat mogelijk is." Seizoenen Hans Kok: "In Nederland kunnen we variëren met seizoensgerechten. Daar zijn we redelijk uniek in. De natuur bepaalt ons menu; het gerecht op uw bord moet vertellen waar en in welk seizoen we ons bevinden. Een zomerse salade valt in de winter koud op de maag, terwijl een zware stamppot zomers niet weg te krijgen is. Zo simpel is het eigenlijk. Samenvattend kunnen we zeggen dat wij 80% seizoensproducten serveren en maximaal 20% van buiten het seizoen toevoegen." 80/20 Sam Piscaer vervolgt: "De 80 - 20 regel staat ook voor wat u op uw bord krijgt. De verhouding wordt omgekeerd. Vlees en vis vormen niet langer het hoofdbestanddeel van de maaltijd. We gebruiken steeds meer verschillende soor ten groente en fruit en minder vlees en vis. Daarmee komen we tegemoet aan onze gasten die graag op een bewustere manier eten." Proef Dutch Cuisine "Dutch Cuisine heeft een enorme potentie en is een ontwikkeling die wij van harte onderschrijven." Om Heiloo hiermee te laten kennismaken verzorgt restaurant Loocatie op vrijdag 22 april een avond volgens het 80/20 principe in samenwerking met Kaashuis Tromp. Kijk voor meer informatie of voor een reservering op www.loocatie.nl of bel 072 - 533 33 52. '00

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2016 | | pagina 24