fs-
U w keukenwens op ware grootte
^^Heerlijke lente in
winkelcentrum
^jMiddenwaaid
SDutch Cuisine bij restaurant JLoocatie
Uootjaatsb if Latje 201Ó
WEES ER ALS DE
PAASKJPPEN
Bakkerij Putter Sinds 1855
Na de spectaculaire opening die een
groot succes was, gaan we ook met
Pasen Back to Basic met onze
ambachtelijke specialiteiten...
«ki «r Wij wensen U Vrolijke
Paasdagen
^Appeltje Eitje wande ling 2
^De JLoocatie
t JLoo 20, -^H-eil
In april 2006 begonnen Eric-Jaap van der Laan en Peter Kooger hun bedrijf Keukenrijk aan
de Dulleweg 23 in Broek op Langedijk. Met trots kijken Eric en Peter terug op deze 10 jaar
want door passie en vakmanschap is hun bedrijf zeer succesvol.
Met hun unieke 1-op-1 ontwerpstudio bieden ze de bezoekende klant de mogelijkheid om de gewenste
keukenopstelling op ware grootte te ervaren! Een getekende plattegrond geeft een indruk over hoe de
nieuwe gewenste keuken er straks uit zou kunnen zien. Toch gaat er niets boven het daadwerkelijk
rondlopen en bewegen in de keuken die voor de bezoekende klant is ontworpen.
In de showroom wordt de keukenruimte op ware grootte nagebouwd. Zo krijgt de klant een goed beeld
van het formaat dan de opstelling en ervaart dan de loop- en beweegroutines. Vragen over de handigste
plaats van de gekozen apparatuur t.o.v. de overige keukenindeling worden op deze manier snel beant
woord!
Door de eigen montagedienst wordt ook
het onderscheid gemaakt. Van installa-
tiewerk tot en met het uitbreken van een
muur of vloer en overige aanverwante
werkzaamheden wordt vakkundig uitge
voerd.
U bent van harte uitgenodigd voor een
bezoek aan ons bedrijf en ervaar zelf het
verschil dat Keukenrijk Kooger van
der Laan voor u kan maken!
Keukenrijk Kooger van der Laan
Dulleweg 23, Broek op Langedijk
Halve Oudhollandse
Putter Tulband
Spijsbrood met
amandel of kaneel
Onze prachtige Chocolade Paaseieren
zijn. handgemaakt en geen ei is
hetzelfde, een feestje in de mond dn om
te zien...
Versgebrande koffie uit eigen
branderij of een versgezet kopje thee,
het ia puur genieten in "De Oude
Bakkerij"
Baklrepij Putter Middelweg 113
1911 EC Uitgeest
Gaat u ook mee met de volgende Appeltje Eitje
wandeling? De vorige keer werd tijdens de
10 kilometer lange wandeltocht een tulpenkwe
kerij bezocht, waar een bijzonder interessante
rondleiding volgde.
De volgende wandeling is zaterdag 26 maart en dan
bezoekt Buitenfit de Witte Kerk. Heeft u al eens
de kerktoren beklommen? Nee? Wandel dan mee!
Buitenfit start om 9.30 uur, vanaf de parkeerplaats bij
HSV, Maalwater 2, Heiloo. Deelname kost 7,50 voor
niet-leden, 5,00 voor leden van Buitenfit.
Meer informatie
en aanmelden:
www.buitenfit.com
Zaterdag 26 maart viert winkelcentrum Middenwaard
het voorjaar met het evenement Heerlijk Lente. Een kok
bereidt kleine seizoens- en streekgebonden gerechten en
geeft tips en ideeën om dit zelf thuis na te maken.
Ook zijn er kramen en proeverijen van Keurslagerij Groenendaal,
ProeVkantoor, De Fromagerie, Volendammer Vishandel, Bakker
Bart, Toko2Walk Natuurwinkel. Kinderen kunnen paaseieren
schilderen en versieren.
Kom zaterdag 26 maart ook de lente proeven tijdens Heerlijk
Lente op het Friethoffplein t.h.v. D-Reizen van
10.00 tot 17.00 uur.
Meer info: http://www.middenwaard.nl/nieuws-events-overzicht/
heerlijk-lente2/.
SLC P,-.
Heel veel landen hebben een authentieke keuken. Zo kent iedereen de grondbeginselen van de
Italiaanse of de Spaanse keuken. Nu staat in Nederland hetzelfde te gebeuren, met 'Dutch Cuisine'. In
ons land zijn immers ook genoeg lokale producten, historie en technieken waar we trots op mogen zijn.
Ons culinair erfgoed wordt vanaf nu uitgedragen onder de vlag van Dutch Cuisine.
Eetcultuur
Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit creativiteit en eigenzinnigheid staat bij restaurant Loocatie al jaren
centraal. Hans Kok en Sam Piscaer zijn blij dat het Koksgilde, de Dutch Cuisine geïnitieerd heeft en de grondbegin
selen heeft ingebouwd in de koksopleidingen. Hans: "Onze Nederlandse eetcultuur verdient meer aandacht en het is
goed om duurzaam, lekker en gezond eten aantrekkelijker te maken. We mogen trots zijn op onze eetcultuur!"
Duurzaamheid
Dutch Cuisine hanteert vijf basisprincipes die duurzaamheid voor mens en milieu centraal stellen. Door samen te
werken met alle schakels uit de voedselketen wil Dutch Cuisine de verduurzaming van onze voedselconsumptie ver
snellen. Sam Piscaer: "Daarom kiest restaurant Loocatie al sinds jaren leveranciers uit de regio die op een duurzame
manier werken en topkwaliteit leveren. Vers is hierbij de basis en biologisch als dat mogelijk is."
Seizoenen
Hans Kok: "In Nederland kunnen we variëren met seizoensgerechten. Daar zijn we redelijk uniek in. De natuur
bepaalt ons menu; het gerecht op uw bord moet vertellen waar en in welk seizoen we ons bevinden. Een zomerse
salade valt in de winter koud op de maag, terwijl een zware stamppot zomers niet weg te krijgen is. Zo simpel is het
eigenlijk. Samenvattend kunnen we zeggen dat wij 80% seizoensproducten serveren en maximaal 20% van buiten het
seizoen toevoegen."
80/20
Sam Piscaer vervolgt: "De 80 - 20 regel staat ook voor wat u op uw bord krijgt. De verhouding wordt omgekeerd.
Vlees en vis vormen niet langer het hoofdbestanddeel van de maaltijd. We gebruiken steeds meer verschillende soor
ten groente en fruit en minder vlees en vis. Daarmee komen we tegemoet aan onze gasten die graag op een
bewustere manier eten."
Proef Dutch Cuisine
"Dutch Cuisine heeft een enorme potentie
en is een ontwikkeling die wij van harte
onderschrijven." Om Heiloo hiermee te laten
kennismaken verzorgt restaurant Loocatie op
vrijdag 22 april een avond volgens het 80/20
principe in samenwerking met
Kaashuis Tromp.
Kijk voor meer informatie of voor een
reservering op www.loocatie.nl of bel
072 - 533 33 52.
'00