Kaashuis Tromp: meesters in kaas
Passie en perfectie
komen samen in
Melange7
Onze toekomst in het licht
van de evolutie
Samenwerking De Foresters en Stichting
Welzijn Heiloo
11
UITKIJKPOST
28 SEPTEMBER 2016
Chef-kok Robbert de Zeeuw en
Ackermans.
bedr ij fsleidster Anandi
Aangeleverde foto
HEILOO - Een wisseling van de
wacht bij Melange7; overal in de
horeca komt het voor dat ver
trouwde krachten hun vleugels
uitslaan, op zoek naar nieuwe
uitdagingen. Gelukkig staat
daar tegenover dat Melange7
ook weer gedreven talenten
aantrekt.
Chef-kok Robbert de Zeeuw
stuurt met zijn verfrissende visie op
koken de keukenbrigade aan. Zijn
verfijnde signatuur zal in gerechten
te zien en te proeven zijn. Vanaf
heden heeft Melange7 een nieuwe
menukaart; cuisine a la chef-kok
Robbert met een wekelijks wisse
lend 3- of 4-gangenmenu, naast de a
la carte gerechten. Verfijnde smaak-
surprises, waarin Robbert zijn crea
tiviteit en passie voor koken presen
teert. Een klassieker als de risotto
blijft uiteraard gehandhaafd.
Anandi Ackermans is sinds een
half jaar bedrijfsleidster. Ze geeft
met haar gevoel voor detail in gast
vrijheid leiding aan het team in het
restaurantgedeelte. Tezamen vormt
dit bevlogen duo de as waarop
Melange7 met nieuw elan draait.
Twee ervaren krachten met liefde
voor het vak, die in deze inspireren
de omgeving volop mogelijkheden
zien om hun ruime ervaring in de
praktijk te brengen en zich verder te
ontplooien. Gemotiveerd om voor
gasten van Melange7 het verschil te
maken.
Passie
Robbert heeft zijn creatieve kook-
stijl bij diverse Noord-Hollandse
gerenommeerde restaurants ont
wikkeld. Bijvoorbeeld bij chef-kok
Paul Schoonhoven van voorma
lig restaurant de Burgemeester
in Alkmaar; zijn leermeester en
inspiratiebron in de klassieke
kookkunst. Onder Schoonhoven
kwam zijn passie voor koken echt
tot bloei. De kunst van verfijning
leerde hij bij restaurant Beulings
in Amsterdam, waar Robbert ken
nismaakte met een speelse manier
van eerlijk en ambachtelijk koken.
Inmiddels heeft Robbert zijn eigen
signatuur in koken gevonden,
waarbij hij met de smaak en veel-
zij digheid van typische seizoens
producten speelt. Een gevarieerde
menukaart vol overheerlijke, toe
gankelijke gerechten waaruit het
moeilijk kiezen is, dat is zijn uitda
ging als chef-kok. Feedback helpt
hem daarbij; als de gelegenheid zich
voordoet, zoekt hij graag contact
met de gasten aan tafel, nieuwsgie
rig naar hun wensen.
Perfectie
Anandi komt oorspronkelijk uit
het Bourgondische Zuiden, de pro
vincie Brabant. Jarenlange horeca-
ervaring, begonnen in Den Bosch
en later in het buitenland (een half
jaar in Spanje en vijf jaar op Aruba),
hebben haar visie op gastvrijheid
gevormd. Anandi: ,"Gastvrijheid is
voor mij net dat stapje extra doen
om mensen een mooi avondje uit
te bezorgen. Restaurants zijn er
in overvloed; een unieke ervaring
zit m in de details". Haar streven
naar perfectie geldt voor het gehele
plaatje, zodat elke lunch, borrel en/
of diner een aparte beleving wordt.
HEILOO - Voor Kaashuis Tromp
uit 't Loo was donderdag 15 sep
tember een memorabele dag.
Zowel Willem van den Berg als
Luuk Koopman werden gehul
digd.
In Bennekom had de introni-
satie plaats van Willem van den
Berg in het 'Guilde des Maïtres
Fromagers aux Pays-Bas'. Dit
gilde is een vereniging die tot doel
heeft het gebruik van Franse en bui
tenlandse kaas in de meeste brede
zin te bevorderen. Het gilde, opge
richt in Frankrijk, telt sinds vieren
twintig jaar een Nederlandse tak.
Leden die naast een brede kennis
ook hun sporen hebben verdiend op
het gebied van voorlichting en pro
motie over kaas worden gevraagd
zitting te nemen.
Willem: "Voor mij is dit een hele
grote eer en het bewijs dat we met
eerlijke zuivelproducten en ons spe
cialisme verder kunnen werken aan
een mooi bedrijf." Kaashuis Tromp
voert meer dan driehonderd soor
ten kaas. Dit is een met zorg samen
gesteld assortiment, vaak van klei
nere producenten die met aandacht
voor dier en natuur hun mooie pro
duct maken.
Bij dezelfde gelegenheid werd
Luuk Koopman gehuldigd voor
zijn prestatie op het Buitenlandse
HEILOO - De Stichting Teilhard
de Chardin in Heiloo werd in
1993 opgericht om het gedach
tegoed van denker en jezuïet
Pierre Teilhard de Chardin
(1881-1955) te bestuderen en te
verspreiden. Zij geeft daartoe de
gratis te downloaden tijdschrif
ten GAMMA (tot 2013 gedrukt)
en GAMMA-DELTA uit (zie ook
www.teilharddechardin.nl). Op
aanvraag kunnen ook lezingen
worden verzorgd.
Teilhard de Chardin hield zich
als natuurkundige, bioloog en pale
ontoloog bezig met wetenschap en
schreef over de evolutie van het
bewustzijn, waarbij hij de inzich
ten van Darwin en Descartes in een
nieuw perspectief plaatst. Door zijn
kerk werd zijn werk over evolu
tie verboden en er volgde verban
ning naar China. Na zijn dood in
1955 werd zijn werk uitgegeven in
Frankrijk. Als eerste verscheen de
titel Le Phénomène humain (Ned.
Kaaskeur Concours. Hij is pas
drieëntwintig jaar oud en heeft nu al
de tweede plaats! Onder andere de
melksoort, het vetgehalte, de soort
naam en de herkomst moesten bij
deze keuring - van twaalf geproefde
kazen - worden bepaald.
'Het verschijnsel mens'). Teilhard
ziet de evolutie als een proces van
toenemend bewustzijn. De mens is
in deze visie een samenwerkings
verband van deeltjes met de affi
niteit zich via cellen en organen te
verbinden. Dat is vanaf de oerknal
in alle materie en levende soorten
gebeurd. De mens als de meest ont
wikkelde soort wordt zich steeds
meer bewust van zijn verantwoor
delijkheid voor de totaliteit van de
schepping.
Vader van cyberspace
Teilhard wordt ook wel de vader
van cyberspace genoemd omdat
hij met zijn begrip noösfeer - ofwel
'denkende laag om de aarde' - het
wereldomspannende communica
tienetwerk van het internet voorzag.
Door steeds snellere verspreiding
van nieuws wordt de mens zich er
hoe langer hoe meer van bewust
dat strijd met en uitsluiting van de
ander tot vernietiging leidt. Teilhard
pleit voor een toenadering van
Willem: "Dagelijks met dit mooie
product bezig zijn en je liefde en
passie hiervoor mogen overdra
gen, naar klant en medewerkers,
is prachtig. Met ons team delen we
onze voorliefde voor kaas dan ook
graag."
wetenschappen, religies en culturen
ter bevordering van wereldwijde
eenheid. Om ook in de toekomst
actief te kunnen blijven, zoekt de
Stichting Teilhard de Chardin naar
(onbezoldigde) bestuursleden en
vrijwilligers die meewerken aan de
uitgaven van de Stichting (onder
andere redactie- en vertaalwerk) en
aan het organiseren van activiteiten
zoals lezingen. De werkzaamheden
kunnen naar behoefte worden inge
deeld en vragen niet meer dan enke
le uren per week/maand.
In 2018 viert de Stichting Teilhard
de Chardin in Heiloo haar 25-jarig
bestaan. Zij hoopt haar begunsti
gers en sympathisanten dan weer
een papieren tijdschrift te kunnen
aanbieden. Geïnteresseerden in
vrijwilligers- of bestuurswerk kun
nen contact opnemen met Henk
Hogeboom van Buggenum (voorz.),
e-mail: teilhard@planet.nl, telefoon:
072-5 33 26 9o (bij voorkeur
's avonds).
Complimenten voor Willem van den Berg. Aangeleverde foto
HE ILOO - De vertegenwoor
digers van De Foresters en
Stichting Welzijn Heiloo plaats
ten eind vorige week hun hand
tekening onder de nieuwe
samenwerkingsovereenkomst.
Dat deden ze met zichtbaar ple
zier.
De vertegenwoordigers beschrij
ven daarin de uitgangspunten voor
samenwerkingsprojecten van SWH
en Foresters. Vooralsnog is de
meest concrete uiting het Walking
Football dat ook in Heiloo sinds
kort wordt beoefend.
Walking Football is een nieuwe
voetbalvorm, speciaal voor zestig
plussers die nog lekker actief bezig
willen zijn. Zo kun je een leven
lang van voetbal blijven genieten.
Voetbal hoeft niet snel te gaan
om mooi te zijn. Walking Football
wordt in wandeltempo op een
kwart veld gespeeld. Geen slidings
en de bal mag niet boven heuphoog
te komen. Op deze manier kun je
doorgaan met actief voetballen en
bewijzen dat je je voetbalstreken
nog niet bent verleerd. De wekelijk
se Walking Football trainingen zijn
op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00
uur op het Forestersterrein, tot de
winterstop december/februari. De
trainers Cor Zwart en Koen de Jong
tekenen voor de professionele bege
leiding. De derde helft, met desge
wenst een drankje, ontbreekt ook
bij deze voetbalvorm niet.
Van links naar rechts: Arnt Blei
(De Foresters), Marian van Dam
en Wanda Vasbinder (Welzijn
Heiloo), Koen de Jong
(De Foresters).
Aangeleverde foto