Kaashuis Tromp: meesters in kaas Passie en perfectie komen samen in Melange7 Onze toekomst in het licht van de evolutie Samenwerking De Foresters en Stichting Welzijn Heiloo 11 UITKIJKPOST 28 SEPTEMBER 2016 Chef-kok Robbert de Zeeuw en Ackermans. bedr ij fsleidster Anandi Aangeleverde foto HEILOO - Een wisseling van de wacht bij Melange7; overal in de horeca komt het voor dat ver trouwde krachten hun vleugels uitslaan, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Gelukkig staat daar tegenover dat Melange7 ook weer gedreven talenten aantrekt. Chef-kok Robbert de Zeeuw stuurt met zijn verfrissende visie op koken de keukenbrigade aan. Zijn verfijnde signatuur zal in gerechten te zien en te proeven zijn. Vanaf heden heeft Melange7 een nieuwe menukaart; cuisine a la chef-kok Robbert met een wekelijks wisse lend 3- of 4-gangenmenu, naast de a la carte gerechten. Verfijnde smaak- surprises, waarin Robbert zijn crea tiviteit en passie voor koken presen teert. Een klassieker als de risotto blijft uiteraard gehandhaafd. Anandi Ackermans is sinds een half jaar bedrijfsleidster. Ze geeft met haar gevoel voor detail in gast vrijheid leiding aan het team in het restaurantgedeelte. Tezamen vormt dit bevlogen duo de as waarop Melange7 met nieuw elan draait. Twee ervaren krachten met liefde voor het vak, die in deze inspireren de omgeving volop mogelijkheden zien om hun ruime ervaring in de praktijk te brengen en zich verder te ontplooien. Gemotiveerd om voor gasten van Melange7 het verschil te maken. Passie Robbert heeft zijn creatieve kook- stijl bij diverse Noord-Hollandse gerenommeerde restaurants ont wikkeld. Bijvoorbeeld bij chef-kok Paul Schoonhoven van voorma lig restaurant de Burgemeester in Alkmaar; zijn leermeester en inspiratiebron in de klassieke kookkunst. Onder Schoonhoven kwam zijn passie voor koken echt tot bloei. De kunst van verfijning leerde hij bij restaurant Beulings in Amsterdam, waar Robbert ken nismaakte met een speelse manier van eerlijk en ambachtelijk koken. Inmiddels heeft Robbert zijn eigen signatuur in koken gevonden, waarbij hij met de smaak en veel- zij digheid van typische seizoens producten speelt. Een gevarieerde menukaart vol overheerlijke, toe gankelijke gerechten waaruit het moeilijk kiezen is, dat is zijn uitda ging als chef-kok. Feedback helpt hem daarbij; als de gelegenheid zich voordoet, zoekt hij graag contact met de gasten aan tafel, nieuwsgie rig naar hun wensen. Perfectie Anandi komt oorspronkelijk uit het Bourgondische Zuiden, de pro vincie Brabant. Jarenlange horeca- ervaring, begonnen in Den Bosch en later in het buitenland (een half jaar in Spanje en vijf jaar op Aruba), hebben haar visie op gastvrijheid gevormd. Anandi: ,"Gastvrijheid is voor mij net dat stapje extra doen om mensen een mooi avondje uit te bezorgen. Restaurants zijn er in overvloed; een unieke ervaring zit m in de details". Haar streven naar perfectie geldt voor het gehele plaatje, zodat elke lunch, borrel en/ of diner een aparte beleving wordt. HEILOO - Voor Kaashuis Tromp uit 't Loo was donderdag 15 sep tember een memorabele dag. Zowel Willem van den Berg als Luuk Koopman werden gehul digd. In Bennekom had de introni- satie plaats van Willem van den Berg in het 'Guilde des Maïtres Fromagers aux Pays-Bas'. Dit gilde is een vereniging die tot doel heeft het gebruik van Franse en bui tenlandse kaas in de meeste brede zin te bevorderen. Het gilde, opge richt in Frankrijk, telt sinds vieren twintig jaar een Nederlandse tak. Leden die naast een brede kennis ook hun sporen hebben verdiend op het gebied van voorlichting en pro motie over kaas worden gevraagd zitting te nemen. Willem: "Voor mij is dit een hele grote eer en het bewijs dat we met eerlijke zuivelproducten en ons spe cialisme verder kunnen werken aan een mooi bedrijf." Kaashuis Tromp voert meer dan driehonderd soor ten kaas. Dit is een met zorg samen gesteld assortiment, vaak van klei nere producenten die met aandacht voor dier en natuur hun mooie pro duct maken. Bij dezelfde gelegenheid werd Luuk Koopman gehuldigd voor zijn prestatie op het Buitenlandse HEILOO - De Stichting Teilhard de Chardin in Heiloo werd in 1993 opgericht om het gedach tegoed van denker en jezuïet Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955) te bestuderen en te verspreiden. Zij geeft daartoe de gratis te downloaden tijdschrif ten GAMMA (tot 2013 gedrukt) en GAMMA-DELTA uit (zie ook www.teilharddechardin.nl). Op aanvraag kunnen ook lezingen worden verzorgd. Teilhard de Chardin hield zich als natuurkundige, bioloog en pale ontoloog bezig met wetenschap en schreef over de evolutie van het bewustzijn, waarbij hij de inzich ten van Darwin en Descartes in een nieuw perspectief plaatst. Door zijn kerk werd zijn werk over evolu tie verboden en er volgde verban ning naar China. Na zijn dood in 1955 werd zijn werk uitgegeven in Frankrijk. Als eerste verscheen de titel Le Phénomène humain (Ned. Kaaskeur Concours. Hij is pas drieëntwintig jaar oud en heeft nu al de tweede plaats! Onder andere de melksoort, het vetgehalte, de soort naam en de herkomst moesten bij deze keuring - van twaalf geproefde kazen - worden bepaald. 'Het verschijnsel mens'). Teilhard ziet de evolutie als een proces van toenemend bewustzijn. De mens is in deze visie een samenwerkings verband van deeltjes met de affi niteit zich via cellen en organen te verbinden. Dat is vanaf de oerknal in alle materie en levende soorten gebeurd. De mens als de meest ont wikkelde soort wordt zich steeds meer bewust van zijn verantwoor delijkheid voor de totaliteit van de schepping. Vader van cyberspace Teilhard wordt ook wel de vader van cyberspace genoemd omdat hij met zijn begrip noösfeer - ofwel 'denkende laag om de aarde' - het wereldomspannende communica tienetwerk van het internet voorzag. Door steeds snellere verspreiding van nieuws wordt de mens zich er hoe langer hoe meer van bewust dat strijd met en uitsluiting van de ander tot vernietiging leidt. Teilhard pleit voor een toenadering van Willem: "Dagelijks met dit mooie product bezig zijn en je liefde en passie hiervoor mogen overdra gen, naar klant en medewerkers, is prachtig. Met ons team delen we onze voorliefde voor kaas dan ook graag." wetenschappen, religies en culturen ter bevordering van wereldwijde eenheid. Om ook in de toekomst actief te kunnen blijven, zoekt de Stichting Teilhard de Chardin naar (onbezoldigde) bestuursleden en vrijwilligers die meewerken aan de uitgaven van de Stichting (onder andere redactie- en vertaalwerk) en aan het organiseren van activiteiten zoals lezingen. De werkzaamheden kunnen naar behoefte worden inge deeld en vragen niet meer dan enke le uren per week/maand. In 2018 viert de Stichting Teilhard de Chardin in Heiloo haar 25-jarig bestaan. Zij hoopt haar begunsti gers en sympathisanten dan weer een papieren tijdschrift te kunnen aanbieden. Geïnteresseerden in vrijwilligers- of bestuurswerk kun nen contact opnemen met Henk Hogeboom van Buggenum (voorz.), e-mail: teilhard@planet.nl, telefoon: 072-5 33 26 9o (bij voorkeur 's avonds). Complimenten voor Willem van den Berg. Aangeleverde foto HE ILOO - De vertegenwoor digers van De Foresters en Stichting Welzijn Heiloo plaats ten eind vorige week hun hand tekening onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Dat deden ze met zichtbaar ple zier. De vertegenwoordigers beschrij ven daarin de uitgangspunten voor samenwerkingsprojecten van SWH en Foresters. Vooralsnog is de meest concrete uiting het Walking Football dat ook in Heiloo sinds kort wordt beoefend. Walking Football is een nieuwe voetbalvorm, speciaal voor zestig plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Zo kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Walking Football wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Geen slidings en de bal mag niet boven heuphoog te komen. Op deze manier kun je doorgaan met actief voetballen en bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. De wekelijk se Walking Football trainingen zijn op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur op het Forestersterrein, tot de winterstop december/februari. De trainers Cor Zwart en Koen de Jong tekenen voor de professionele bege leiding. De derde helft, met desge wenst een drankje, ontbreekt ook bij deze voetbalvorm niet. Van links naar rechts: Arnt Blei (De Foresters), Marian van Dam en Wanda Vasbinder (Welzijn Heiloo), Koen de Jong (De Foresters). Aangeleverde foto

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2016 | | pagina 11