113 BORDEN
Nieuw leven bij Os Steakhouse
Vredesmaaltijd weer
groot succes
Een nieuwe nier voor Carmilla
Huis
verkopen?
MEDIATOR
WORDEN?
ediation College
Nodig ons uit
voor een
vrijblijvende
waardebepaling!
Dichter Peter Boskma
krijgt Cultuurprijs
Letteren 2016
Heiloo 9
woensdag 12 oktober
om 19.30 uur in Alkmaar
/X) VAN DER sinds 1933
(072) 5351000
HEILOO - Er waait een nieu
we wind door Os Steakhouse.
Klaas de Groot (29) is de trotse
nieuwe eigenaar van deze sfeer
volle, huiselijke eetgelegenheid
aan de Kennemerstraatweg in
Heiloo. Om de sprong naar gast
vrij ondernemerschap te vieren,
trakteert Os Steakhouse de hele
maand oktober alle dinergas-
ten op een gratis dessert naar
keuze.
Qua horeca-ervaring heeft Klaas
genoeg in zijn mars om bij Os
Steakhouse het houtskoolvuurtje
flink op te porren. Zowel achter de
kachel als aan de voorkant voelt hij
zich als een vis in het water. Op zijn
vijftiende jaar zette hij zijn eerste
schreden in de horeca. Hij lacht en
zegt: "Misschien wel wat jong, maar
ik wilde gewoon aan het werk!"
Na de koksopleiding werkte hij bij
verschillende horecazaken in
de regio. Het gevoel van thuis
komen kreeg hij pas echt bij Os
Steakhouse: Klaas werkt hier vanaf
het begin. Zo'n buitenkansje om
de zaak over te nemen liet hij niet
schieten. Als insider kent hij de
sterke punten van Os Steakhouse.
Tegelijkertijd is hij niet blind voor
verbeterpuntjes. Klaas begrijpt heel
goed dat een hapje eten buiten de
deur niet voor iedereen ingewikkeld
hoeft te zijn. Als het eten echt goed
en lekker is, de bediening gastvrij en
attent en vriendelijk, de ambiance
gezellig en de menukaart vari
atie biedt in vlees- en visgerech
ten tegen een goede prijs-kwali-
teitverhouding, dan bedien je een
breed publiek. Aan dit ijzersterke
no-nonsense concept van Os
Steakhouse gaat hij dan ook niets
veranderen. Toch wil Klaas wel zijn
eigen stempel op Os Steakhouse
drukken, met om te beginnen
een nieuw, robuust logo en een
nieuwe website. De keuken, die
gegarandeerd open is tot 21.30
uur, is onlangs uitgerust met een
nieuwe houtskoolgrill, voor een
vollere smaak. Ook de menukaart
is aangepast: bij alle hoofdgerech
ten zijn frites en salade voortaan
bij de prijs inbegrepen. De goede
dingen laat Klaas bij het oude.
"Liefhebbers van onze kalfslever en
zeetong kunnen gerust zijn: dit zijn
blijvers op onze kaart!"
Toenemende vraag bij conflicten
naar MfN-Registermediators
Vrijblijvende informatieavond
over onze 9-daagse MfN erkende
opleidingen en vakgebied
AANMELDEN
www.mediationcollege.nl
of bel op: 072-527 27 17
Alle details ontvangt u vooraf
in de bevestiging
HEILOO - Vluchtelingenwerk
Heiloo organiseert ieder
jaar in de Vredesweek de
Vredesmaaltijd. Vluchtelingen,
medewerkers en vrijwilligers
van Vluchtelingenwerk zijn
welkom en verder iedereen
die in Heiloo woont of werkt
en erbij wil zijn. Elk jaar is de
Vredesmaaltijd druk bezocht en
heel gezellig, zo ook afgelopen
vrijdag in het Willibrordushuis
in Heiloo.
In zijn openingswoord verwees
burgemeester Romeyn naar het buf
fet met lekkere hapjes uit veel lan
den: "Alle smaken maken samen het
diner. Op dezelfde manier maken
alle mensen van allerlei nationali
teiten samen één gemeenschap. Fijn
dat we in Heiloo in vrede kunnen
samenleven!"
De jongste aanwezige is onge
twijfeld Adam, vier maanden gele
den in Groningen geboren, met de
Syrische nationaliteit en een ver-
blijfsstatus. Zijn ouders, Hussam
en Marwa, kwamen acht maanden
geleden uit Syrië naar Nederland.
Daar studeerden ze allebei aan de
universiteit; hier volgen ze samen
de inburgeringscursus.
Jongerenwerker Maarten ziet
een bekende: een bewoner van
de Hobbit, een opvanghuis voor
alleenstaande minderjarige vreem
delingen met een verblijfsstatus.
"Integratie moet van twee kanten
komen. Wij nemen de jongeren, die
al langer in Heiloo wonen, mee in de
wereld van de vluchtelingen", legt
Maarten uit. "Bijvoorbeeld door een
voetbaltoernooi te organiseren."
Ook Aziz Azizi meent dat integratie
van twee kanten moet komen. Hij
kwam vijfentwintig jaar geleden
zelf als vluchteling uit Afghanistan.
Nu is hij bezig met een project om
vluchtelingen te helpen met integra
tie en participatie. "We hebben hier
alles: vrijheid, veiligheid, een huis,
genoeg te eten. Nu moeten wij ons
ook van onze beste kant laten zien!"
HEILOO - Het is gelukt! Bijna
een jaar geleden stond Carmilla
Corporaal op de voorpagina van
de Uitkijkpost, met haar zoek
tocht naar een nieuwe nier. En
nu krijgt ze er een! Het is nog
niet bekend wanneer de opera
tie gaat plaatsvinden, maar dui
delijk is wel dat ze een match
heeft met iemand die een nier
wil afstaan.
"Doordat er veel afvalstoffen in
mijn lichaam achterblijven, zijn
mijn zenuwen aangetast. Ik kan
nauwelijks lopen en ben de hele dag
vermoeid", liet Carmilla in oktober
2015 op Facebook weten. "Als ik
's avonds ergens heen wil, dan moet
ik daar overdag rekening mee hou
den, anders trek ik het niet. Ik wil zo
graag weer een normaal leven!"
En nu is het zover. "Het is nog
een bizar verhaal geworden", vertelt
de dolblije Carmilla nu. "Veertien
mensen ondergingen de noodza
kelijke tests. Veertien keer was het
mis voor mij. Ik gaf de hoop op. Wel
ging ik een cursus volgen om voort
aan zelf thuis de dialyse te kun
nen doen. Die cursus duurde drie
maanden. Op de laatste dag werd
ik gebeld door het ziekenhuis. Mijn
contactpersoon bij het Donorplein
had, achter mijn rug om nota bene,
nog één keer een oproep geplaatst.
Op die oproep reageerde Annet. En
met haar heb ik dus de match!"
Van de veertien mensen die geen
match hadden met Carmilla, heb
ben inmiddels enkelen een nier
afgestaan aan een andere patiënt.
"Geweldig toch", straalt Carmilla,
die met haar verhaal inmiddels
ook al op tv is verschenen bij NH
en SBS6. "Ik hoop dat steeds meer
gezonde mensen bereid zijn een
nier af te staan. Een nieuwe nier
verandert een leven. Een mooier
geschenk bestaat niet!"
V.l.n.r.: dochter Birke, partner Joris, Carmilla en zoon Mikal.
Aangeleverde foto
V.l.n.r.: eigenaar Klaas de Groot, leerling-kok Daniel Meuleman,
chef-kok Jorden Blok en gastvrouw Kelly van Dijk. Aangeleverde foto
Heerlijke hapjes uit verschillende landen
Foto: Stip Fotografie
GEEN ONTVANGEN? BEL DONDERDAG TOT 12.00 UUR: 0226 33 10 20 (rODI VERSPREIDING BV) KIJK OOK OP WWW. U ITKIJ KPOST. N L VOOR HET MEE ST ACTUELE NIE UWS