113 BORDEN Nieuw leven bij Os Steakhouse Vredesmaaltijd weer groot succes Een nieuwe nier voor Carmilla Huis verkopen? MEDIATOR WORDEN? ediation College Nodig ons uit voor een vrijblijvende waardebepaling! Dichter Peter Boskma krijgt Cultuurprijs Letteren 2016 Heiloo 9 woensdag 12 oktober om 19.30 uur in Alkmaar /X) VAN DER sinds 1933 (072) 5351000 HEILOO - Er waait een nieu we wind door Os Steakhouse. Klaas de Groot (29) is de trotse nieuwe eigenaar van deze sfeer volle, huiselijke eetgelegenheid aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Om de sprong naar gast vrij ondernemerschap te vieren, trakteert Os Steakhouse de hele maand oktober alle dinergas- ten op een gratis dessert naar keuze. Qua horeca-ervaring heeft Klaas genoeg in zijn mars om bij Os Steakhouse het houtskoolvuurtje flink op te porren. Zowel achter de kachel als aan de voorkant voelt hij zich als een vis in het water. Op zijn vijftiende jaar zette hij zijn eerste schreden in de horeca. Hij lacht en zegt: "Misschien wel wat jong, maar ik wilde gewoon aan het werk!" Na de koksopleiding werkte hij bij verschillende horecazaken in de regio. Het gevoel van thuis komen kreeg hij pas echt bij Os Steakhouse: Klaas werkt hier vanaf het begin. Zo'n buitenkansje om de zaak over te nemen liet hij niet schieten. Als insider kent hij de sterke punten van Os Steakhouse. Tegelijkertijd is hij niet blind voor verbeterpuntjes. Klaas begrijpt heel goed dat een hapje eten buiten de deur niet voor iedereen ingewikkeld hoeft te zijn. Als het eten echt goed en lekker is, de bediening gastvrij en attent en vriendelijk, de ambiance gezellig en de menukaart vari atie biedt in vlees- en visgerech ten tegen een goede prijs-kwali- teitverhouding, dan bedien je een breed publiek. Aan dit ijzersterke no-nonsense concept van Os Steakhouse gaat hij dan ook niets veranderen. Toch wil Klaas wel zijn eigen stempel op Os Steakhouse drukken, met om te beginnen een nieuw, robuust logo en een nieuwe website. De keuken, die gegarandeerd open is tot 21.30 uur, is onlangs uitgerust met een nieuwe houtskoolgrill, voor een vollere smaak. Ook de menukaart is aangepast: bij alle hoofdgerech ten zijn frites en salade voortaan bij de prijs inbegrepen. De goede dingen laat Klaas bij het oude. "Liefhebbers van onze kalfslever en zeetong kunnen gerust zijn: dit zijn blijvers op onze kaart!" Toenemende vraag bij conflicten naar MfN-Registermediators Vrijblijvende informatieavond over onze 9-daagse MfN erkende opleidingen en vakgebied AANMELDEN www.mediationcollege.nl of bel op: 072-527 27 17 Alle details ontvangt u vooraf in de bevestiging HEILOO - Vluchtelingenwerk Heiloo organiseert ieder jaar in de Vredesweek de Vredesmaaltijd. Vluchtelingen, medewerkers en vrijwilligers van Vluchtelingenwerk zijn welkom en verder iedereen die in Heiloo woont of werkt en erbij wil zijn. Elk jaar is de Vredesmaaltijd druk bezocht en heel gezellig, zo ook afgelopen vrijdag in het Willibrordushuis in Heiloo. In zijn openingswoord verwees burgemeester Romeyn naar het buf fet met lekkere hapjes uit veel lan den: "Alle smaken maken samen het diner. Op dezelfde manier maken alle mensen van allerlei nationali teiten samen één gemeenschap. Fijn dat we in Heiloo in vrede kunnen samenleven!" De jongste aanwezige is onge twijfeld Adam, vier maanden gele den in Groningen geboren, met de Syrische nationaliteit en een ver- blijfsstatus. Zijn ouders, Hussam en Marwa, kwamen acht maanden geleden uit Syrië naar Nederland. Daar studeerden ze allebei aan de universiteit; hier volgen ze samen de inburgeringscursus. Jongerenwerker Maarten ziet een bekende: een bewoner van de Hobbit, een opvanghuis voor alleenstaande minderjarige vreem delingen met een verblijfsstatus. "Integratie moet van twee kanten komen. Wij nemen de jongeren, die al langer in Heiloo wonen, mee in de wereld van de vluchtelingen", legt Maarten uit. "Bijvoorbeeld door een voetbaltoernooi te organiseren." Ook Aziz Azizi meent dat integratie van twee kanten moet komen. Hij kwam vijfentwintig jaar geleden zelf als vluchteling uit Afghanistan. Nu is hij bezig met een project om vluchtelingen te helpen met integra tie en participatie. "We hebben hier alles: vrijheid, veiligheid, een huis, genoeg te eten. Nu moeten wij ons ook van onze beste kant laten zien!" HEILOO - Het is gelukt! Bijna een jaar geleden stond Carmilla Corporaal op de voorpagina van de Uitkijkpost, met haar zoek tocht naar een nieuwe nier. En nu krijgt ze er een! Het is nog niet bekend wanneer de opera tie gaat plaatsvinden, maar dui delijk is wel dat ze een match heeft met iemand die een nier wil afstaan. "Doordat er veel afvalstoffen in mijn lichaam achterblijven, zijn mijn zenuwen aangetast. Ik kan nauwelijks lopen en ben de hele dag vermoeid", liet Carmilla in oktober 2015 op Facebook weten. "Als ik 's avonds ergens heen wil, dan moet ik daar overdag rekening mee hou den, anders trek ik het niet. Ik wil zo graag weer een normaal leven!" En nu is het zover. "Het is nog een bizar verhaal geworden", vertelt de dolblije Carmilla nu. "Veertien mensen ondergingen de noodza kelijke tests. Veertien keer was het mis voor mij. Ik gaf de hoop op. Wel ging ik een cursus volgen om voort aan zelf thuis de dialyse te kun nen doen. Die cursus duurde drie maanden. Op de laatste dag werd ik gebeld door het ziekenhuis. Mijn contactpersoon bij het Donorplein had, achter mijn rug om nota bene, nog één keer een oproep geplaatst. Op die oproep reageerde Annet. En met haar heb ik dus de match!" Van de veertien mensen die geen match hadden met Carmilla, heb ben inmiddels enkelen een nier afgestaan aan een andere patiënt. "Geweldig toch", straalt Carmilla, die met haar verhaal inmiddels ook al op tv is verschenen bij NH en SBS6. "Ik hoop dat steeds meer gezonde mensen bereid zijn een nier af te staan. Een nieuwe nier verandert een leven. Een mooier geschenk bestaat niet!" V.l.n.r.: dochter Birke, partner Joris, Carmilla en zoon Mikal. Aangeleverde foto V.l.n.r.: eigenaar Klaas de Groot, leerling-kok Daniel Meuleman, chef-kok Jorden Blok en gastvrouw Kelly van Dijk. Aangeleverde foto Heerlijke hapjes uit verschillende landen Foto: Stip Fotografie GEEN ONTVANGEN? BEL DONDERDAG TOT 12.00 UUR: 0226 33 10 20 (rODI VERSPREIDING BV) KIJK OOK OP WWW. U ITKIJ KPOST. N L VOOR HET MEE ST ACTUELE NIE UWS

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2016 | | pagina 1