Biomarkt Heiloo vakmanschap, keus en volop smaak!
Onze vacatures
Wij bieden jou
EXTRA MARKTDAG
VANWEGE KERST:
Bakkerij Raat en Miss Bean staan
deze week niet alleen op donderdag
op de markt, maar ook zaterdag
23 december. Vraag Monica en Lotte
om hun Kerstbestellijst of kom
spontaan langs.
Voor de bestellijst, bel of app:
Lotte 06 12918036 www.miss-bean.nl
Monica 06 20878750 www.raat.nl
In het algemeen geldt dat u brood
en banket van Bakkerij Raat en
producten van Miss Bean kunt
laten reserveren.
Locas is een allround installatiebedrijf, waar
u verschillende disciplines en specialisten
onder één dak vindt.
Projectleider werkvoorbereider e-installaties
Service coördinator
Zelfstandig werkende loodgieter(s)
Zelfstandig werkende dakdekker(s)
Zelfstandig werkende elektricien(s)
Een bedrijfsbus
iPad
Mobiele telefoon
Opleidingsmogelijkheden
Werken in een enthousiast team
Marktconform salaris
Opleidingsmogelijkheden
Locas fit for life programma
Reageer via ons sollicitatieformulier op de website
locastechniek.nl/vacatures
Acquisitie nav deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
#vacatures #locas #heiloo
Monica, Nel Kees, Ahmed, Lotte
en oom. Kwaliteit bij Raat begint al bij
de graanakker van de beste leveranciers.
Daar proeft en keurt Hein diverse granen
en kiest de mooiste soorten. Hein en zijn
team bakken hiervan brood, traditioneel op
de vloer van de inschietoven. "We komen
wekelijks naar Heiloo met een zeer uitge
breid assortiment Raatbrood en -banket",
vertelt Monica. "Brood op basis van gist of
desem. Van uitsluitend spelt, van tarwe of
een combinatie. Ook bakken we glutenarm
brood en banket, zoals ons haverbrood -
naturel of met krenten en rozijnen. Alles
zonder broodvreemde ingrediënten, dus
elke liefhebber van puur brood is bij ons
aan het juiste adres."
Volg en like ons op Facebook:
'biologische markt Heiloo'
Tekst: 't Schrijverspalet, Monica Dekker
Foto Miss Bean: Yvonne ten Bruggencate
Overige foto's: Bakkerij Raat en Biomarkt Heiloo
Naast kaas verkoop ik olijven, pasta,
en - als ik eraan toe kom - homemade
hummus, volgens authentiek Marokkaans
recept."
Lotte komt uit Heiloo en is
onder haar zakelijke naam
I. Miss Bean voor velen al een
(f begrip. Ze begon in 2015 met
het maken van biologische ve
gan, glutenarme en suikervrije producten.
"Ik miste in Heiloo een adres dat lekkers
biedt voor iedereen met 'ingewikkelde'
voedingswensen. Indertijd startte ik met
bananencake, maaltijden en soep, maar
inmiddels kom ik naar mijn kraam met een
zeer uitgebreid assortiment - onder meer
crackers, de beroemde chocoladetruffelbol-
len en diverse smaken quiches."
Monica verkoopt het am
bachtelijk gebakken brood en
banket van Bakkerij Raat uit
Medemblik. Raat is daar een
gevestigde naam sinds 1846.
Hein Raat is de jongste generatie van het
familiebedrijf en heeft het traditionele
bakken onder meer geleerd van zijn vader
Elke donderdagmiddag is Heiloo een knusse, biologische markt rijk, die be
staat uit vier kramen. Kees Nel van Assem met hun groente- en fruitwagen
zijn al jaren een vertrouwd adres op 't Looplein. Maart 2013 haakten Monica
Dekker en Ahmed Ait Aabid aan. Monica met het ambachtelijk gebakken
brood en banket van Bakkerij Raat uit Medemblik, en Ahmed met kaas van
zijn diverse leveranciers. Lotte Blesgraaf - Miss Bean - is sinds 2015 de vierde
marktondernemer van de gemoedelijke en onderscheidende biomarkt, waar
klanten uit Heiloo en wijde omtrek wekelijks hun boodschappen doen. Miss
Bean biedt vegan, suikervrije en glutenarme lekkernijen en maaltijden uit
eigen keuken.
Kees Nel komen met een
groot assortiment groenten
en fruit, deels van eigen
teelt. Kees: "Ons bedrijf ligt
aan de voet van de Schoorlse
duinen. Sinds 1991 verbouwen
we uitsluitend biologisch, dus
zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
Dit komt de smaak en de kracht van de
producten ten goede. Op onze grote tuin
verbouwen we groente en fruit, zowel in de
kas als buiten, zoals spruitjes, aardbeien,
rabarber, tomaten en kruiden. We vullen
ons assortiment aan met fruit van de
biologische groothandel. We verkopen
onze producten ook elke zaterdag op de
biologische markt van Alkmaar."
Ahmed is opgegroeid in
de bergen van Marokko.
Alles is daar van nature
biologisch en vol van
smaak, vandaar dat hij in zijn
tweede thuisland graag voor biologische
producten kiest. Ahmed heeft altijd met
voedsel gewerkt - vis, brood en nu kaas.
Hij gaat zelf naar de boer voor de beste
biokazen. "In de kraam snijden we de kaas
pas. Bij ons dus geen voorgesneden en in
plastic bewaarde stukken. Ter plekke
snijden komt de smaak, kwaliteit en
houdbaarheid ten goede. We hebben ruime
keus: koe, geit, schaap, vegetarisch strem
sel. En unieke kazen, zoals de Oostenrijkse
Bergkaas met een krachtige geur en smaak.