Biomarkt Heiloo vakmanschap, keus en volop smaak! Onze vacatures Wij bieden jou EXTRA MARKTDAG VANWEGE KERST: Bakkerij Raat en Miss Bean staan deze week niet alleen op donderdag op de markt, maar ook zaterdag 23 december. Vraag Monica en Lotte om hun Kerstbestellijst of kom spontaan langs. Voor de bestellijst, bel of app: Lotte 06 12918036 www.miss-bean.nl Monica 06 20878750 www.raat.nl In het algemeen geldt dat u brood en banket van Bakkerij Raat en producten van Miss Bean kunt laten reserveren. Locas is een allround installatiebedrijf, waar u verschillende disciplines en specialisten onder één dak vindt. Projectleider werkvoorbereider e-installaties Service coördinator Zelfstandig werkende loodgieter(s) Zelfstandig werkende dakdekker(s) Zelfstandig werkende elektricien(s) Een bedrijfsbus iPad Mobiele telefoon Opleidingsmogelijkheden Werken in een enthousiast team Marktconform salaris Opleidingsmogelijkheden Locas fit for life programma Reageer via ons sollicitatieformulier op de website locastechniek.nl/vacatures Acquisitie nav deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. #vacatures #locas #heiloo Monica, Nel Kees, Ahmed, Lotte en oom. Kwaliteit bij Raat begint al bij de graanakker van de beste leveranciers. Daar proeft en keurt Hein diverse granen en kiest de mooiste soorten. Hein en zijn team bakken hiervan brood, traditioneel op de vloer van de inschietoven. "We komen wekelijks naar Heiloo met een zeer uitge breid assortiment Raatbrood en -banket", vertelt Monica. "Brood op basis van gist of desem. Van uitsluitend spelt, van tarwe of een combinatie. Ook bakken we glutenarm brood en banket, zoals ons haverbrood - naturel of met krenten en rozijnen. Alles zonder broodvreemde ingrediënten, dus elke liefhebber van puur brood is bij ons aan het juiste adres." Volg en like ons op Facebook: 'biologische markt Heiloo' Tekst: 't Schrijverspalet, Monica Dekker Foto Miss Bean: Yvonne ten Bruggencate Overige foto's: Bakkerij Raat en Biomarkt Heiloo Naast kaas verkoop ik olijven, pasta, en - als ik eraan toe kom - homemade hummus, volgens authentiek Marokkaans recept." Lotte komt uit Heiloo en is onder haar zakelijke naam I. Miss Bean voor velen al een (f begrip. Ze begon in 2015 met het maken van biologische ve gan, glutenarme en suikervrije producten. "Ik miste in Heiloo een adres dat lekkers biedt voor iedereen met 'ingewikkelde' voedingswensen. Indertijd startte ik met bananencake, maaltijden en soep, maar inmiddels kom ik naar mijn kraam met een zeer uitgebreid assortiment - onder meer crackers, de beroemde chocoladetruffelbol- len en diverse smaken quiches." Monica verkoopt het am bachtelijk gebakken brood en banket van Bakkerij Raat uit Medemblik. Raat is daar een gevestigde naam sinds 1846. Hein Raat is de jongste generatie van het familiebedrijf en heeft het traditionele bakken onder meer geleerd van zijn vader Elke donderdagmiddag is Heiloo een knusse, biologische markt rijk, die be staat uit vier kramen. Kees Nel van Assem met hun groente- en fruitwagen zijn al jaren een vertrouwd adres op 't Looplein. Maart 2013 haakten Monica Dekker en Ahmed Ait Aabid aan. Monica met het ambachtelijk gebakken brood en banket van Bakkerij Raat uit Medemblik, en Ahmed met kaas van zijn diverse leveranciers. Lotte Blesgraaf - Miss Bean - is sinds 2015 de vierde marktondernemer van de gemoedelijke en onderscheidende biomarkt, waar klanten uit Heiloo en wijde omtrek wekelijks hun boodschappen doen. Miss Bean biedt vegan, suikervrije en glutenarme lekkernijen en maaltijden uit eigen keuken. Kees Nel komen met een groot assortiment groenten en fruit, deels van eigen teelt. Kees: "Ons bedrijf ligt aan de voet van de Schoorlse duinen. Sinds 1991 verbouwen we uitsluitend biologisch, dus zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Dit komt de smaak en de kracht van de producten ten goede. Op onze grote tuin verbouwen we groente en fruit, zowel in de kas als buiten, zoals spruitjes, aardbeien, rabarber, tomaten en kruiden. We vullen ons assortiment aan met fruit van de biologische groothandel. We verkopen onze producten ook elke zaterdag op de biologische markt van Alkmaar." Ahmed is opgegroeid in de bergen van Marokko. Alles is daar van nature biologisch en vol van smaak, vandaar dat hij in zijn tweede thuisland graag voor biologische producten kiest. Ahmed heeft altijd met voedsel gewerkt - vis, brood en nu kaas. Hij gaat zelf naar de boer voor de beste biokazen. "In de kraam snijden we de kaas pas. Bij ons dus geen voorgesneden en in plastic bewaarde stukken. Ter plekke snijden komt de smaak, kwaliteit en houdbaarheid ten goede. We hebben ruime keus: koe, geit, schaap, vegetarisch strem sel. En unieke kazen, zoals de Oostenrijkse Bergkaas met een krachtige geur en smaak.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2017 | | pagina 14