Tien vragen aan...
Wildschut eten en drinken
Johan
de Mare
3
Feestelijk driegangenmenu ter ere van twintigjarig bestaan
INGEZONDEN BRIEVEN
Reactie op GBH
Burenweg
te
Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost.
Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zicht
baar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen
van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de
tien vragen, krijgt hij/zij de vrijheid om de vragen door te geven aan een
volgend 'slachtoffer'!
UITKIJKPOST
7 MAART 2 0 1
HEILOO - Wildschut eten en
drinken in het stationscen
trum in Heiloo bestaat twintig
jaar. Het team van het restau
rant viert dit op een smakelijke
manier. Wildschut biedt tot de
paasdagen een feestelijk drie
gangenmenu voor slechts 20
euro. De gasten proosten dan
met een glaasje prosecco, aan
geboden door De Deel wijnen
relatiegeschenken.
De eigenaren Henk en Judith pra
ten in hun warm en gezellig ogende
restaurant over de vele mogelijkhe
den. Bij Wildschut ben je welkom
voor een kopje koffie, een lunch of
een diner. De gasten kunnen lang
blijven zitten of kiezen voor een
snelle hap. Mooi is dat a la carte
dineren ook mogelijk is voor grote
groepen en vaak kan het personeel
van Wildschut op korte termijn
groepen hiermee van dienst zijn.
Privé dineren en tegelijkertijd grote
groepen ontvangen kan in het res
taurant mooi samen; het personeel
kan de ruimte in tweeën splitsen
door de deur in de muur in het mid
den van de zaak af te sluiten. Mede
om deze reden kun je hier ook
prima een trouwfeest of een ver
jaardag vieren, dat gebeurt regelma
tig. Zo zie je maar: er is veel moge
lijk bij Wildschut en iedereen kan in
dit restaurant terecht.
Nieuw: zeetong-avonden
De medewerkers bieden conti
nue kwaliteit. Mede omdat er nau-
Uitkijkpost verschijnt op woensdag
huis-aan-huis in een oplage van 18.500
exemplaren in Heiloo, Limmen, Akersloot,
Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef.
Op de teksten, de foto's en het ontwerp
van Uitkijkpost rust copyright. Niets mag
op welke wijze dan ook worden overge
nomen, verveelvoudigd en/of openbaar
gemaakt worden zonder toestemming van
de uitgever.
Het weekblad Uitkijkpost wordt
geproduceerd op een waterloos
offset rotatiepers, de milieu-
j ■ri. vriendelijke druktechniek
Openingstijden
ma. 08.30 - 12.00 13.00 - 17.30 uur
di. 08.30 - 12.00 13.00 - 17.30 uur
wo. GESLOTEN
do. 09.00 - 12.00
vr. 09.00 - 12.00 13.00 - 14.30 uur
Verkoop
De verkoopafdeling is bereikbaar op
maandag, dinsdag en donderdag, tel.
072-5351072 of via
verkoop@uitkijkpost.nl.
Redactie
De redactie is bereikbaar op maandag,
dinsdag en vrijdag, op tel. 072-5351071 of
via redactie@uitkijkpost.nl.
Administratie
De administratie is bereikbaar op
maandag, dinsdag en donderdag, op
tel. 072-5330175 of via
administratie@uitkijkpost.nl.
Adres
Bezoekadres: Willibrordus Business
Centrum, Kennemerstraatweg 464, Heiloo
Uitkijkpost Media is nimmer aansprakelijk
voor schade, door wie dan ook geleden,
welke veroorzaakt is door niet, niet tijdig
of onjuiste plaatsingen van uitkijkertjes.
In geval van twijfel beslist de uitgever.
welijks verloop is van personeel,
is het team goed op elkaar inge
speeld. Wildschut blijft groeien in
haar bedrijfsvoering en gaat met
de tijd mee. Dat blijkt, want nieuw
zijn bijvoorbeeld de zeetong-avon
den op maandag. De gasten kun
nen vanaf maandag genieten van
verse zeetong met remouladesaus,
groenten, gebakken aardappelen,
gemengde salade en koffie na. En
dat voor 24,50 euro. Zeetong is niet
overal meer verkrijgbaar, dus dit is
een bijzondere traktatie. Verder is
de High Tea de moeite waard. Deze
bestaat uit een gevarieerde mix van
zoete en hartige hapjes. De High
Tea een dag van tevoren reserveren
is aan te raden. Verder heeft het res
taurant een afhaalservice: je kunt
bij Wildschut terecht voor diverse
meeneemgerechten. Het zorgt voor
gemak en je krijgt gerechten van
restaurantkwaliteit.
Henk, Judith en alle ande
re mensen van het team van
Wildschut heten u van harte
welkom in het restaurant. Het
adres: Wildschut eten en drinken,
Stationsweg 82 (Stationscentrum)
in Heiloo. Telefoon: 072-5321392.
Openingstijden: Maandag vanaf
17.00 uur geopend, de rest van de
week vanaf 12.00 uur.
Wilt u meer weten over
Restaurant Wildschut, bekijk dan
www.wildschutetenendrinken.nl.
Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser
Nog maar net in Heiloo met weinig
kennis over het verleden. Veel kre
ten, maar geen onderbouwing! De
post groen, de hoogste in de omge
ving, drukte zwaar op de begroting
en is na een ingreep nog hoog,
maar aanvaardbaar. De reces
sie drukte op bouwgrond zonder
vraag en kostte veel, maar het tij
keert. Dan kabaal maken over
een stukje groen voor de aftak
king A9, waarover we op initiatief
van de provincie al 20 jaar bezig
zijn? Terwijl de gemeente aan
de westkant met de Noorder- en
Zuiderneg, Oosterbos en Groene
Kamer op eigen initiatief vele hec
taren natuurgebied heeft aange
legd en nu compensatie claimen?
Het verkeer is de laatste jaren
toegenomen en zal dat met een
toename van de bevolking blijven
doen. Daarop anticiperen vraagt
meer om durf en daadkracht dan
holle vaten.
A.J.M. ten Hoope
De gemeenteraadsverkiezingen
houden de gemoederen in Heiloo
flink bezig. De redactie is niet
altijd in de gelegenheid om inge
zonden brieven op te nemen in
de krant. In dat geval worden de
brieven op onze website www.
uitkijkpost.nl geplaatst en zetten
we de discussie daar voort.
Volg de Uitkijkpost ook op
Naar aanleiding van het artikel op
uw website van 28 februari over
de slechte begaanbaarheid van de
Burenweg voor voetgangers, rol
stoelers en ouderen met een rolla-
tor, vraag ik de aandacht voor de
volgende kwestie.
De twee afritten van De Loet,
waarvan de bewoners van de
woontoren en het zorgcentrum
De Loet gebruikmaken, zijn veel
te laag. Na een regenbui staan zij
beiden de hele dag onder water.
Bewoners moeten door het
water om de overgang naar de
Dokterslaan te maken. Dat moet
wel omdat de Burenweg niet goed
begaanbaar is. Opstaande tegels
en te brede erfafscheidingen. Er
is bij de gemeente geklaagd, maar
sinds november 2017 en na een
herhaalde klacht in januari 2018
is er nog niets aan gedaan. Over
het algemeen is de bestrating
slecht voor voetgangers, zeker
met kinderwagen, rollator of rol
stoel naar winkelcentrum 't Loo.
Misschien kan dat nu in deze tijd
van verkiezingen extra aandacht
krijgen, omdat elke politieke par
tij de zorg voor de burger in haar
programma heeft staan.
Bewoner van Woontoren
De Loet,
A.E. Schreuder
1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Amsterdam en heb tot mijn tweede jaar in Westzaan ge
woond. In 1968 zijn wij naar Plan Oost in Heiloo verhuisd. Daar heb ik mijn
jeugd doorgebracht. Rond mijn 26e ging de zaak vanuit Heiloo verhuizen
naar een pand in Limmen. Daar zat een kleine woning boven en daar ben ik
toen ingetrokken. Daar heb ik een paar jaar gewoond, vervolgens een paar
jaar in Alkmaar en Heerhugowaard en uiteindelijk, inmiddels getrouwd,
met één kind en de tweede op komst, weer terug naar mijn favoriete wijk
in Heiloo, Plan Oost. Hier wonen wij inmiddels zo'n 15 jaar.
2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Mijn voorganger zei het ook al, het is dus een cliché, maar mijn hobby is
mijn werk, en mijn werk is mijn hobby. Ik denk dat dit voor bijna iedere
ondernemer geldt. Ik heb vroeger veel gekampeerd. Mijn ouders hadden
een bedrijf met kampeerartikelen in Amsterdam. Daar was ook een atelier
bij voor het produceren van tenten en een zeilmakerij op het gebied van
de scheepvaart, waar ook vlaggen geproduceerd werden. Vanaf mijn 13e
ben ik met mijn ouders meegegaan op zaterdagen en in de vakanties om te
helpen. In die handel ben ik dus altijd blijven 'hangen'. Ook heb ik, toen ik
jong was, altijd geroepen dat ik brandweerman of vrachtwagenchauffeur
wilde worden. Als brandweerchauffeur is dat op latere leeftijd dus
ook nog gelukt.
3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Niemand in het bijzonder. Ik heb niet echt een idool of iemand waar ik
tegenop kijk.
4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
De vijvers en bossen in Plan Oost. Lekker varen en zwemmen in de vijvers,
voetballen op de diverse veldjes, hutten bouwen en rondzwerven in het
Ter Coulster bos. Slootje springen en fikkie steken bij De Karremel, wat wil
je als jonge jongen nog meer?
5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Niet een specifieke plek, maar op basis van bovenstaande zal het duidelijk
zijn dat ik heel Plan Oost een mooie plek vind. Zeker als je 's zomers via
Frederica's Hof Oost in rijdt, met de fontein die aan staat en de natuur in
bloei, is dit een heel mooi stukje. En voor die paar dagen dat ze in bloei
staan, de drie Japanse kersbomen aan de Dokterslaan. Met de doorkijk
over de vijvers is dit met het zonnetje erop een schitterend gezicht.
6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Nergens voor. Ik moet er 's nachts al regelmatig uit voor de brandweer, dus
laat mij verder maar slapen.
7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Van mijn vader: "Wees ook bij het zakendoen altijd eerlijk en oprecht,
anders verlies je het vertrouwen." Hij gaf dan als voorbeeld: "Je kan iemand
een keer belazeren, je kan iemand twee keer belazeren, maar uiteindelijk
kom je elkaar altijd weer eens op de meest onverwachte plekken tegen."
8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
De mensen die mij goed kennen weten alles al denk ik.
9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Als burgemeester kun je volgens mij alleen niet zoveel veranderen. On
danks dat er vaak wordt gemopperd en geklaagd op de sociale media, vind
ik dat we in een mooi groen dorp wonen, waar over het algemeen alles
goed geregeld is met een zeer betrokken burgemeester.
10. De persoonlijke vraag van Rob van der Wal aan Johan de Mare:
"Johan jij bent in je vrije tijd vrijwillig brandweerman en moet daar
voor je conditie op peil houden. Daarnaast heb je een mooi vlaggenpro-
ductiebedrijf met tentreparaties en een gezin met een lieve vrouw en drie
manse knapen. Hoe leidt jij dat allemaal in goede banen?"
Door de mensen in mijn directe omgeving. Allereerst is mijn vrouw Sabina
mijn steun en toeverlaat en zij zorgt ervoor dat op het thuisfront alles
wordt geregeld en doordraait. Ook op de zaak springt zij bij waar nodig.
In principe weet je dat als je met een ondernemer getrouwd bent, maar
de brandweer maakt het extra gecompliceerd. Op de zaak heb ik ook een
paar fantastische medewerkers waar ik altijd een beroep op kan doen.
Daarnaast is het erg prettig dat iedereen snel kan schakelen. Als mijn
pieper gaat laat ik namelijk alles vallen en roep ik alleen "brandweer, ben
weg". Dus dan loopt voor andere mensen de planning wel eens anders dan
gedacht en moet er het een en ander omgegooid of geregeld worden.
Ik geef de vragen door aan Chiel Keet. Mijn vraag aan Chiel is:
"Jij hebt tot voor vijfjaar geleden altijd in loondienst gewerkt, waarna je
APK Service bent gestart. Hoe ben jij toen tot die beslissing gekomen om
toch, op wat oudere leeftijd, voor jezelf te beginnen? Wat is jou heel erg
tegengevallen als ondernemer en wat zou je, met de kennis van nu, toen
anders gedaan hebben?"
Een deel van het team van Restaurant Wildschut. Foto: Bert-Jan Kramer