Tien vragen aan... Wildschut eten en drinken Johan de Mare 3 Feestelijk driegangenmenu ter ere van twintigjarig bestaan INGEZONDEN BRIEVEN Reactie op GBH Burenweg te Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zicht baar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, krijgt hij/zij de vrijheid om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'! UITKIJKPOST 7 MAART 2 0 1 HEILOO - Wildschut eten en drinken in het stationscen trum in Heiloo bestaat twintig jaar. Het team van het restau rant viert dit op een smakelijke manier. Wildschut biedt tot de paasdagen een feestelijk drie gangenmenu voor slechts 20 euro. De gasten proosten dan met een glaasje prosecco, aan geboden door De Deel wijnen relatiegeschenken. De eigenaren Henk en Judith pra ten in hun warm en gezellig ogende restaurant over de vele mogelijkhe den. Bij Wildschut ben je welkom voor een kopje koffie, een lunch of een diner. De gasten kunnen lang blijven zitten of kiezen voor een snelle hap. Mooi is dat a la carte dineren ook mogelijk is voor grote groepen en vaak kan het personeel van Wildschut op korte termijn groepen hiermee van dienst zijn. Privé dineren en tegelijkertijd grote groepen ontvangen kan in het res taurant mooi samen; het personeel kan de ruimte in tweeën splitsen door de deur in de muur in het mid den van de zaak af te sluiten. Mede om deze reden kun je hier ook prima een trouwfeest of een ver jaardag vieren, dat gebeurt regelma tig. Zo zie je maar: er is veel moge lijk bij Wildschut en iedereen kan in dit restaurant terecht. Nieuw: zeetong-avonden De medewerkers bieden conti nue kwaliteit. Mede omdat er nau- Uitkijkpost verschijnt op woensdag huis-aan-huis in een oplage van 18.500 exemplaren in Heiloo, Limmen, Akersloot, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef. Op de teksten, de foto's en het ontwerp van Uitkijkpost rust copyright. Niets mag op welke wijze dan ook worden overge nomen, verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden zonder toestemming van de uitgever. Het weekblad Uitkijkpost wordt geproduceerd op een waterloos offset rotatiepers, de milieu- j ■ri. vriendelijke druktechniek Openingstijden ma. 08.30 - 12.00 13.00 - 17.30 uur di. 08.30 - 12.00 13.00 - 17.30 uur wo. GESLOTEN do. 09.00 - 12.00 vr. 09.00 - 12.00 13.00 - 14.30 uur Verkoop De verkoopafdeling is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag, tel. 072-5351072 of via verkoop@uitkijkpost.nl. Redactie De redactie is bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag, op tel. 072-5351071 of via redactie@uitkijkpost.nl. Administratie De administratie is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag, op tel. 072-5330175 of via administratie@uitkijkpost.nl. Adres Bezoekadres: Willibrordus Business Centrum, Kennemerstraatweg 464, Heiloo Uitkijkpost Media is nimmer aansprakelijk voor schade, door wie dan ook geleden, welke veroorzaakt is door niet, niet tijdig of onjuiste plaatsingen van uitkijkertjes. In geval van twijfel beslist de uitgever. welijks verloop is van personeel, is het team goed op elkaar inge speeld. Wildschut blijft groeien in haar bedrijfsvoering en gaat met de tijd mee. Dat blijkt, want nieuw zijn bijvoorbeeld de zeetong-avon den op maandag. De gasten kun nen vanaf maandag genieten van verse zeetong met remouladesaus, groenten, gebakken aardappelen, gemengde salade en koffie na. En dat voor 24,50 euro. Zeetong is niet overal meer verkrijgbaar, dus dit is een bijzondere traktatie. Verder is de High Tea de moeite waard. Deze bestaat uit een gevarieerde mix van zoete en hartige hapjes. De High Tea een dag van tevoren reserveren is aan te raden. Verder heeft het res taurant een afhaalservice: je kunt bij Wildschut terecht voor diverse meeneemgerechten. Het zorgt voor gemak en je krijgt gerechten van restaurantkwaliteit. Henk, Judith en alle ande re mensen van het team van Wildschut heten u van harte welkom in het restaurant. Het adres: Wildschut eten en drinken, Stationsweg 82 (Stationscentrum) in Heiloo. Telefoon: 072-5321392. Openingstijden: Maandag vanaf 17.00 uur geopend, de rest van de week vanaf 12.00 uur. Wilt u meer weten over Restaurant Wildschut, bekijk dan www.wildschutetenendrinken.nl. Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser Nog maar net in Heiloo met weinig kennis over het verleden. Veel kre ten, maar geen onderbouwing! De post groen, de hoogste in de omge ving, drukte zwaar op de begroting en is na een ingreep nog hoog, maar aanvaardbaar. De reces sie drukte op bouwgrond zonder vraag en kostte veel, maar het tij keert. Dan kabaal maken over een stukje groen voor de aftak king A9, waarover we op initiatief van de provincie al 20 jaar bezig zijn? Terwijl de gemeente aan de westkant met de Noorder- en Zuiderneg, Oosterbos en Groene Kamer op eigen initiatief vele hec taren natuurgebied heeft aange legd en nu compensatie claimen? Het verkeer is de laatste jaren toegenomen en zal dat met een toename van de bevolking blijven doen. Daarop anticiperen vraagt meer om durf en daadkracht dan holle vaten. A.J.M. ten Hoope De gemeenteraadsverkiezingen houden de gemoederen in Heiloo flink bezig. De redactie is niet altijd in de gelegenheid om inge zonden brieven op te nemen in de krant. In dat geval worden de brieven op onze website www. uitkijkpost.nl geplaatst en zetten we de discussie daar voort. Volg de Uitkijkpost ook op Naar aanleiding van het artikel op uw website van 28 februari over de slechte begaanbaarheid van de Burenweg voor voetgangers, rol stoelers en ouderen met een rolla- tor, vraag ik de aandacht voor de volgende kwestie. De twee afritten van De Loet, waarvan de bewoners van de woontoren en het zorgcentrum De Loet gebruikmaken, zijn veel te laag. Na een regenbui staan zij beiden de hele dag onder water. Bewoners moeten door het water om de overgang naar de Dokterslaan te maken. Dat moet wel omdat de Burenweg niet goed begaanbaar is. Opstaande tegels en te brede erfafscheidingen. Er is bij de gemeente geklaagd, maar sinds november 2017 en na een herhaalde klacht in januari 2018 is er nog niets aan gedaan. Over het algemeen is de bestrating slecht voor voetgangers, zeker met kinderwagen, rollator of rol stoel naar winkelcentrum 't Loo. Misschien kan dat nu in deze tijd van verkiezingen extra aandacht krijgen, omdat elke politieke par tij de zorg voor de burger in haar programma heeft staan. Bewoner van Woontoren De Loet, A.E. Schreuder 1. Waar ben je geboren en getogen? Ik ben geboren in Amsterdam en heb tot mijn tweede jaar in Westzaan ge woond. In 1968 zijn wij naar Plan Oost in Heiloo verhuisd. Daar heb ik mijn jeugd doorgebracht. Rond mijn 26e ging de zaak vanuit Heiloo verhuizen naar een pand in Limmen. Daar zat een kleine woning boven en daar ben ik toen ingetrokken. Daar heb ik een paar jaar gewoond, vervolgens een paar jaar in Alkmaar en Heerhugowaard en uiteindelijk, inmiddels getrouwd, met één kind en de tweede op komst, weer terug naar mijn favoriete wijk in Heiloo, Plan Oost. Hier wonen wij inmiddels zo'n 15 jaar. 2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben? Mijn voorganger zei het ook al, het is dus een cliché, maar mijn hobby is mijn werk, en mijn werk is mijn hobby. Ik denk dat dit voor bijna iedere ondernemer geldt. Ik heb vroeger veel gekampeerd. Mijn ouders hadden een bedrijf met kampeerartikelen in Amsterdam. Daar was ook een atelier bij voor het produceren van tenten en een zeilmakerij op het gebied van de scheepvaart, waar ook vlaggen geproduceerd werden. Vanaf mijn 13e ben ik met mijn ouders meegegaan op zaterdagen en in de vakanties om te helpen. In die handel ben ik dus altijd blijven 'hangen'. Ook heb ik, toen ik jong was, altijd geroepen dat ik brandweerman of vrachtwagenchauffeur wilde worden. Als brandweerchauffeur is dat op latere leeftijd dus ook nog gelukt. 3. Wie zou je graag eens ontmoeten? Niemand in het bijzonder. Ik heb niet echt een idool of iemand waar ik tegenop kijk. 4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering? De vijvers en bossen in Plan Oost. Lekker varen en zwemmen in de vijvers, voetballen op de diverse veldjes, hutten bouwen en rondzwerven in het Ter Coulster bos. Slootje springen en fikkie steken bij De Karremel, wat wil je als jonge jongen nog meer? 5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo? Niet een specifieke plek, maar op basis van bovenstaande zal het duidelijk zijn dat ik heel Plan Oost een mooie plek vind. Zeker als je 's zomers via Frederica's Hof Oost in rijdt, met de fontein die aan staat en de natuur in bloei, is dit een heel mooi stukje. En voor die paar dagen dat ze in bloei staan, de drie Japanse kersbomen aan de Dokterslaan. Met de doorkijk over de vijvers is dit met het zonnetje erop een schitterend gezicht. 6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken? Nergens voor. Ik moet er 's nachts al regelmatig uit voor de brandweer, dus laat mij verder maar slapen. 7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg? Van mijn vader: "Wees ook bij het zakendoen altijd eerlijk en oprecht, anders verlies je het vertrouwen." Hij gaf dan als voorbeeld: "Je kan iemand een keer belazeren, je kan iemand twee keer belazeren, maar uiteindelijk kom je elkaar altijd weer eens op de meest onverwachte plekken tegen." 8. Wat weten de meeste mensen niet van je? De mensen die mij goed kennen weten alles al denk ik. 9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was? Als burgemeester kun je volgens mij alleen niet zoveel veranderen. On danks dat er vaak wordt gemopperd en geklaagd op de sociale media, vind ik dat we in een mooi groen dorp wonen, waar over het algemeen alles goed geregeld is met een zeer betrokken burgemeester. 10. De persoonlijke vraag van Rob van der Wal aan Johan de Mare: "Johan jij bent in je vrije tijd vrijwillig brandweerman en moet daar voor je conditie op peil houden. Daarnaast heb je een mooi vlaggenpro- ductiebedrijf met tentreparaties en een gezin met een lieve vrouw en drie manse knapen. Hoe leidt jij dat allemaal in goede banen?" Door de mensen in mijn directe omgeving. Allereerst is mijn vrouw Sabina mijn steun en toeverlaat en zij zorgt ervoor dat op het thuisfront alles wordt geregeld en doordraait. Ook op de zaak springt zij bij waar nodig. In principe weet je dat als je met een ondernemer getrouwd bent, maar de brandweer maakt het extra gecompliceerd. Op de zaak heb ik ook een paar fantastische medewerkers waar ik altijd een beroep op kan doen. Daarnaast is het erg prettig dat iedereen snel kan schakelen. Als mijn pieper gaat laat ik namelijk alles vallen en roep ik alleen "brandweer, ben weg". Dus dan loopt voor andere mensen de planning wel eens anders dan gedacht en moet er het een en ander omgegooid of geregeld worden. Ik geef de vragen door aan Chiel Keet. Mijn vraag aan Chiel is: "Jij hebt tot voor vijfjaar geleden altijd in loondienst gewerkt, waarna je APK Service bent gestart. Hoe ben jij toen tot die beslissing gekomen om toch, op wat oudere leeftijd, voor jezelf te beginnen? Wat is jou heel erg tegengevallen als ondernemer en wat zou je, met de kennis van nu, toen anders gedaan hebben?" Een deel van het team van Restaurant Wildschut. Foto: Bert-Jan Kramer

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2018 | | pagina 3