Bakkerij Kerssens: de êe&te <S,xc/utuef~ F0CUS Z/Za/oo ('.o. Het hart van het dorp "Goedemorgen, vandaag weer een halfje Waldkorn voor u?" vraagt Corina vrolijk aan een van haar vaste klanten terwijl ze het brood alvast uit de schappen haalt. Het is 8.30 uur 's morgens en in de winkel van bakkerij Kerssens in Heiloo is het al gezellig druk. De geur van het vers afgebak ken desembrood en de vrolijke noot van vast gezicht Corina geven de klant een warm gevoel. De ambachtelijke bakker is het hart van het dorp of de wijk: een plek waar veel vaste klanten elkaar dagelijks even ontmoeten en een boodschapje doen. Sinds vorig jaar heeft bakkerij Kerssens, naast haar zeven bestaande bakkerijen, ook een winkel geopend in Limmen en daar is het niet anders. "De gezellige tijd komt er weer aan, we verheugen ons op het moment dat de banketstaven en de heerlijke chocoladeletters weer over de toon bank gaan," vertelt Brigit, een van de vaste krachten in Limmen. Bakkerij Kerssens: al 81 jaar de échte bakker Alles begon met de bakkerswinkel van opa Niek Kerssens in Krommenie. Hij nam deze winkel in 1938 over van een beschuitbakker. In die tijd werd het brood nog in een kar langs de huizen bezorgd. Zoon Piet Kerssens nam de bakkerij over van zijn vader en trouwde een slagersdochter uit Amsterdam die een vooruitziende blik had. "Stop maar met dat venten langs de deuren. De klanten komen ook wel naar jou," zo besloot zij toen er kinderen kwamen. De andere winke liers verklaarden bakker Kerssens voor gek: stoppen met venten? Dan red je het nooit! "Soms moet je gewoon dingen proberen" Maar het werkte, de klanten kwa men naar de winkel. "Soms moet je gewoon dingen proberen," aldus kleindochter Corinne Kerssens, die nu samen met haar broer Gertjan de scepter zwaait over de winkels en de bakkerij. Gertjan, de derde generatie, deed na zijn bakkersopleiding erva ring op in Amerika. Daar begreep hij datje je kansen kan vergroten door meerdere winkels te openen. Inmid dels heeft Bakkerij Kerssens acht winkels. Sinds kort is chocolatier Timon in dienst. Hij maakt de heerlijkste crea ties met chocolade. Binnenkort liggen alle winkels vol met ambachtelijk gespoten roomchocoladeletters. Ook zijn er zelfs 'custommade' tabletten verkrijgbaar met een zelfgekozen tekst erop. De heerlijke chocolade wordt zo een persoonlijk cadeau. Wat is er nou leuker dan een heerlijk stukje écht lekkere chocolade te krijgen in een prachtige verpakking? Authentieke producten koesteren Naast 'nieuwe dingen proberen' koestert de echte bakker zijn authen tieke producten zoals de Westfriese krentenslof. Deze vliegen de tent uit. "Als je die eenmaal geprobeerd hebt dan ben je verkocht," vertelt Corinne Kerssens. Door middel van stem pelkaarten kan er dan ook gespaard worden voor o.a. de Westfriese krentenslof, de boerencake of de slagroomschnitt. In het winterseizoen wordt het specu laasassortiment uitgebreid, de heerlijk geurende speculaasbrokken naar ge heime receptuur liggen vaak klaar op de balie om geproefd te worden. In het voorjaar worden de kokosmakro nen en de aardbeiengebakjes weer aangerukt, ze vliegen over de toon bank. Zo haalt Bakkerij Kerssens ieder jaargetijde het beste uit het seizoen. Proef het verschil: brood van de ambachtelijke bakker In de bakkerij aan De Droogmakerij in Heiloo worden alle lekkernijen gebak ken. Zeven dagen per week bereiden de bakkers verse broden voor de klant die binnen een uur in de schap pen liggen. Het luxere assortiment: de desembroden, worden afgebak ken in de winkel zelf. Daarom die heerlijke geur die de meeste klanten al van veraf doen watertanden. Spelt, Kulmbacher, Woeste Knoest en Bau- ernbrot kunnen ook thuis afgebakken worden. Zo maak je de zondagoch tend compleet met de geur van Bakkerij Kerssens in huis. ECHTE BAKKER PIET KERSSENS Winkel Heiloo Stationsplein 100 1851 LN Heiloo 072-5320049 Winkel Limmen Vuurbaak 3 1906 BS Limmen 072-5053902 Andere filialen vind je in: Krommenie, Assendelft, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Broek op Langedijk en Heerhugowaard.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2019 | | pagina 29