toffee
Boekenmarkt bij
Postaanzee
Nieuwe expositie
bij Lijstenatelier
André Weda
Open Kampioenschap
30 Seconds
Projectkoor met bijzonder
kerstconcert in Ter Coulsterkerk
Vacatures
in heiloo?
'Nouvelle cuisine'dineren bij
Restaurant Aan het Bosch in Bakkum
uitkijk
post.nl
REGIO
k j'
r 1
UITKIJKPOST 27 OKTOBER 2021
23
3 Het Projectkoor. Aangeleverde foto
verantwoordelijk zijn.
5 Het Open Kampioenschap van Heiloo komt eraan! Foto: Felix de Waal
O Sinaasappelbavarois met bloedsinaasappel. Aangeleverde foto
ADVERTENTIE
Na vele succesvolle andere edities in
verschillende gemeentes komt het
kampioenschap nu naar Heiloo. Bij
Hop wordt namelijk op donderdag
4 november het Open Kampioen
schap 30 Seconds gehouden en daar
kan jij met jouw team aan meedoen!
Trommel je vrienden/partner/fami-
lieleden/irritante schoonmoeder op
om een team samen te stellen van
twee tot vier personen en schrijf je
in. Naast eeuwige roem maak je ook
André Weda: “Het mooie van mijn
vak als lijstenmaker is dat ik vaak
als eerste nieuw werk van kunste
naars onder ogen krijg dat ingelijst
moet gaan worden. Zo kwam ook
deze kunstenaar bij mij in het ate
lier om haar werk te laten inlijsten.
Ik werd gelijk geraakt door haar te
keningen, die een heel bijzondere
uitstraling hebben.” De circa twee
honderd tekeningen tonen vooral de
Altijd al op zoek geweest naar dat
ene boek? Of naar een herinnering
uit lang vervlogen tijden? Het kan
er zomaar tussen liggen. Zie je niet
wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij
de vrijwilligers. We hebben meer op
voorraad dan we uitstallen en zijn
je graag van dienst. Met de verkoop
van de boeken steun je de activitei
ten van PostaanZee. Een vrijwillige
donatie in het vogelhuisj eofviaonze
website stellen wij zeer op prijs.
HEILOO - Ben jij ook zo gek op het bordspel 30 Seconds? Het Open
Kampioenschap van Heiloo komt eraan! Ben jij thuis de held in het bord
spel 30 Seconds? Dan maak jij zeker kans op de felbegeerde titel: Heiloos
Kampioen 30 Seconds.
kans op mooie prijzen, waaronder
een fantastische hoofdprijs. Ben
je niet zo heel erg goed in het spel
maar houd je wel van gezelligheid,
ook dan moet je je zeker aanmelden,
het belooft een topavond te worden!
De inschrijving is reeds begonnen
en er zijn nog enkele plaatsen be
schikbaar. Aanmelden kan via www.
jeroencitroen.nl/aanmelden (deel
name is 5 p.p.)
houdingen en uitdrukkingen van
mannen. Toen bleek dat Anja ook
schitterende keramiekfiguren heeft
gemaakt, ontstond het idee van een
gecombineerde expositie. Om de
tekeningen tastbaarder te maken,
besloot Anja namelijk om driedi
mensionale objecten van keramiek
te gaan maken.
Meer weten? www.andreweda.nl
www.anjasijben.com
Chef-kok Natasja Wensink: “Nou
velle cuisine is een kunstwerk op
een bord met een uitbundigheid van
mooie smaken. Door de gerechten
iets kleiner te houden, kunnen méér
gangen geserveerd worden waar
door de beleving alleen nog maar
Pianist is Gijs Braakman, de vaste
begeleider. Naast zijn taak als do
cent bij de Muziekschool Uitgeest en
elders is hij ook de muzikaal leider
van het koor Take it Easy (Bever
wijk). Dirigent is Cees Brugman. Ge
durende vele jaren was hij dirigent
van landelijk bekende orkesten en
koren waarmee hij concerten heeft
gegeven in binnen- en buitenland en
voor radio en televisie. Momenteel is
hij actief als dirigent, arrangeur en
toeneemt en u niet overmatig veel
eet. Van de eerste tot de laatste gang
zorgen wij voor een opbouw van
smaakintensiteit met de kazen en/of
het dessert als apotheose.” Kom het
proeven! (www.huizekoningsbosch.
nl)
muziekrecensent. Tijdens de laatste
jaren heeft hij succesvol projectko-
ren geleid in Castricum, Limmen en
Heiloo.
Repetities vinden gedurende zes
weken plaats vanaf zaterdag 13 no
vember in de protestantse kerk in
Limmen (naast de Hortus) van 10.00
- 12.30 uur. Het kerstconcert is op
zondag 19 december in de sfeer
volle Ter Coulsterkerk in Heiloo.
Aanvang 14.00 uur. Medewerking
wordt verleend door drie gastsolis-
ten: Walther Deubel (tenor), An-
drine Stal (fluit) en Johan Breetveld
(cornet).
Momenteel zijn er al veel aanmel
dingen maar enkele extra sopranen,
tenoren en bassen zijn welkom! Op
de website www.projectkoor-cas-
tricum.nl staat uitvoerige informa
tie; aanmelden kan via de website.
Aanmelden voor 1 november. Op de
website staat uitvoerige informatie
over het koor, repertoire, dirigent,
pianist en solisten. Ook zijn diver
se concertopnames hier te vinden.
Eventuele verdere informatie via
e-mail: PkcKoor@gmail.com
De bijdrage voor deelname is slechts
50. Belangrijk: in verband met de
veiligheid wordt iedereen bij de eer
ste repetitie gecontroleerd op een
vaccinatiebewijs. Dit geldt ook voor
bezoekers van het concert.
Het Projectkoor wordt gevormd
door deelnemers uit Heiloo, Lim
men, Alkmaar, Bergen, Uitgeest,
Akersloot, Castricum, Heemskerken
Beverwijk. Ook voor het aanstaande
kerstproject/-concert is weer een
gevarieerd repertoire samengesteld
met composities van onder meer
Mozart, Saint Saëns, John Rutter
en anderen. Tijdens de afgelopen
jaren zijn meerdere professione
le dvd’s en cd’s van deze concerten
verschenen waarvoor de in de regio
bekende Ed Taylor en zijn filmcrew
CASTRICUM - Bij Lijstenatelier André Weda aan de Torenstraat 38 start op
30 oktober een nieuwe expositie van Anja Sijben. Ze toont zowel tekeningen
als objecten van keramiek. Op de openingsdag is ze zelf van 15.00 tot 17.00
uur aanwezig om haar werk toe te lichten.
HEILOO - Het Projectkoor Castricum is bezig met de voorbereidingen voor
een sprankelend kerstconcert op zondag 19 december. Die concerten van het
koor zijn altijd snel uitverkocht. Om koorleden en publiek meer ruimte te
geven is gekozen voor de sfeervolle Ter Coulsterkerk.
EGMOND AAN ZEE - Boekenliefhebbers opgelet: Iedere eerste vrijdag van de
maand van 13.30 tot 16.00 uur is er boekenmarkt bij Postaanzee. De markt
gaat altijd door, ongeacht het weer. Er is een wisselend aanbod van boeken.
De eerstvolgende markt is op vrijdag 5 november.
BAKKUM - Méér gangen, minder machtig en véél meer beleving. Als te
genhanger van al die zware gerechten uit de Franse keuken ontstond in de
jaren 60 een nieuwe culinaire stroming die door voedselcritici Henri Gault
en Christian Milau (jawel; van de Gault Milau Gids) ‘nouvelle cuisine’
(nieuwe keuken) werd genoemd. De nieuwe lichting koks wilde nog lich
ter koken en door nieuwe technieken een mooiere culinaire en esthetische
beleving aan hun gerechten geven.