F Het geheim van Os Steakhouse Dorssports breidt openingstijden uit dorssports -q L Privébezorging: 1 bestelling -> 1 bezorger -> 1 adres Verward in Het Maalwater peek INGEZONDEN BRIEF Stichting Veldwerk S 7 dagen per week open van 06.00 - 17.00 uur Hallo allemaal, Groetjes, René en het Veldwerkteam. juwelier O René Veldt vertelt zijn verhaal in dit fraaie boek. Aangeleverde foto 11 DAKJE O Samjhana in kleding van haar werk. Aangeleverde foto O Het geheim van Os: vlees direct van de grill, nog sidderend heet, binnen acht minuten thuis op uw bord. Foto: Maurizio Previti 3 Voor iedereen die zich fitter wil voelen, af wil vallen, spieren op wil bouwen of gewoon zin heeft om lekker te sporten! Foto: Dorssports Wederom een klein berichtje aan gaande de voortgang van onze Veldwerk-projecten in Nepal en wat daar zoal bij komt kijken. Ook hier behaalde Samjhana hele goede cijfers en slaagde bijna cum laude voor haar laatste examen. Inmiddels heeft zij een goede baan in het oog ziekenhuis waar zij ooit als 5-jarig meisje met heftig trauma naartoe werd gebracht, maar nu om andere mensen en kinderen met een gelijkwaardig trauma verder op weg te helpen. Ook met haar moeder gaat het nu redelijk goed en met de festivaldagen bezoekt zij haar. HEILOO - De nieuwe coronamaat- regelen zijn duidelijk: de sport scholen moeten om 17.00 uur dicht. “Om onze leden toch de kans te geven aan hun sportieve doelen te werken, zijn wij elke dag open van 06.00 tot 17.00 uur. We hebben onze groepslestijden aangepast, zodat je toch je favoriete groepsles kunt blijven volgen. Ook fijn: als lid van Dorssports kan je ook gratis ge bruik maken van de kinderopvang én sauna. Sporten is in tijden van corona ex tra belangrijk. Dorssports is een sportschool waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht leeftijd. Benieuwd welk abonnement bij jou past? Kom geheel vrijblijvend een keer sporten, we hebben een passend abonnement voor iedereen. Wil je bewegen, ont spannen en ontmoeten in een in spirerende en veilige omgeving? We leiden je graag rond, de koffie staat klaar! Dorssports Het Maalwater 2, 1852 RH Heiloo Tel: 072 - 533 04 03. Mail: info@dorssports.nl. Ik loop al lang hard. Uit ervaring weet ik dat aan de rechterkant van de weg lopen en een extra stapje opzij gaan voor (grote) voertuigen het veiligst is. Maar dat ik nu in en rondom Heiloo ook op moet pas sen voor mannen op leeftijd met paraplu is nieuw voor me. Zondag 21 november liep ik rond 14.15 uur in Heiloo langs Het Maalwater de polder in, richting Egmond. Netjes aan de rechter kant van het fietspad. Achter mij twee fietsers die me gingen pas seren. Voor mij, voor hen aan de linkerkant van het pad, wandelden twee senioren. Van wie de man gevaarlijk is, zo bleek snel. Omdat ik al aan de rechterkant van het pad liep, was de enige keuze voor mij om het bejaarde stel door de berm te passeren. Zo zou ik tegen niemand opbotsen. Een goede oplossing, vond ik zelf. Maar meneer vond het nodig om een schouderduw te geven en zijn ingeklapte wit-blauwe paraplu voor mijn benen uit te steken. Terwijl ik geschrokken doorliep bedacht ik me wat er zojuist gebeurd was. En wat er nog had kunnen gebeuren. Ik ben terug gelopen om verhaal te halen bij deze meneer. Hij ontkende (dat doen mensen die zich agressief en gevaarlijk gedragen overigens vaak), begon met ‘jullie hardlo pers doen altijd.en had vroeger geleerd dat je links diende te lopen. Die wet of regel geldt ove rigens sinds begin jaren 90 niet meer, dus meneer loopt ook nog eens een jaar of 30 achter. Meneer, ik ben blij dat ik niet gevallen ben, maar ergens vind ik het ook jammer dat uw paraplu me niet raakte. Ik had namelijk heel graag aangifte tegen u gedaan. U bent een gevaarlijk persoon. Win-Win in tijden van corona De samenwerking met de bowling is een prachtig voorbeeld hoe Heiloo- er ondernemers elkaar steunden in de coronaperiode. Zolang de keuken van de bowling niet in gebruik was in verband met de coronasluiting was het team van Os van harte wel kom. De samenwerking verliep zo prettig dat Os mocht blijven van de familie Hommes. Na een aanpassing van de keukencapaciteit is dit nu de vaste afhaal- en privébezorglocatie van Os. Ook gasten van het bowling centrum eten inmiddels van de kaart van Os Steakhouse. Ook in het eigen restaurant op het befaamde hoekje aan de Kennemer- straatweg zat het team van Os niet stil: zodra zij weer open mochten ontvingen zij de gasten in een com pleet gerestyled restaurant. “Einde lijk konden wij onze gasten weer op de smaak én op de sfeer van Os trak teren,” vertelt een van de vertrouw de gezichten uit de bediening. Het team van Os is een hecht team, een geoliede machine, en dat proef je! Binnen acht minuten bij u thuis “In deze roerige tijden verloor ik nooit de kwaliteit van onze gerech ten uit het oog. Kwaliteit staat bij ons voorop,” aldus Klaas. Er werd geïnvesteerd in elektrische voer tuigen om het nieuwe maar enorm effectieve concept ‘de privébezor ging’ te realiseren, de keukenca- paciteit werd uitgebreid met een warmtebrug er werd verduurzaamd, bijvoorbeeld door biologisch af breekbaar verpakkingsmateriaal te gebruiken. Alles om uw stuk vlees direct van de grill, nog sidderend heet, binnen acht minuten op uw bord te bezorgen. “En omdat Heiloo ons door de co ronacrisis heeft gesleept en dit voelt als een warm bad hebben wij tot op heden geen bezorgkosten willen rekenen, echter nu zijn wij hiertoe toch genoodzaakt. Maar al léén om de kwaliteit en de service die wij nu bieden onverminderd voort te zetten. Want privébezor- ging betekent bij ons: 1 bestelling -> 1 bezorger -> 1 adres, alleen dan beleeft u de meest smaakvolle res- taurant-aan-huis-ervaring,” bena drukt Klaas die kwaliteit en smaak hoog in het vaandel heeft staan. Liefde en passie “Onze dank voor uw steun is groot en met meer liefde en passie dan ooit tevoren zullen wij onze gasten blijven verwennen, zowel in ons restaurant als in uw restaurant aan huis,” zo sluit Klaas af, die gauw de keuken weer induikt. Restaurant Os Steakhouse is geopend van dinsdag t/m zondag - Afhalen privébezorging dagelijks van 17.00 tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.osheiloo.nl WET GING VAN EEN Dat Os Steakhouse vleugels kreeg werd duidelijk toen zij een nieu we afhaal- en privébezorgloca- tie openden in samenwerking met Bowlingcentrum Heiloo. “We pak ten door, we pakten in en we pakten uit. En daarmee doel ik natuurlijk op de papieren tasjes met daarin de smaak van Os die mijn fantastische team klaarmaakt voor privébezor- ging, zeven dagen per week en op weekenddagen soms op bijna vijf tig adressen per avond,” glimlacht Klaas trots. Kortgeleden vierde Nepal weer de jaarlijkse festivals Dashain en het Tiharfeest, wat enigszins vergelijk baar is met Kerst, Sinterklaas en Sint-Maarten tegelijkertijd. Iedereen reist dan terug naar zijn of haar geboortedorp en het dagelijkse leven ligt stil. De inmiddels volwas sen kinderen en jongeren uit ons vroegere kinderhuis Hamro Gaun reizen ook af naar hun gebied van herkomst om hun relaties opnieuw te ontmoeten. Zo ook Samjhana die als klein meisje onder verschrikkelijke omstandigheden en met één oog bij ons in het kinderhuis aankwam. Haar vader, de kostwinner van het gezin, was plotseling overleden door blikseminslag en haar moeder kon dat ver lies niet aan, kreeg stemmen in haar hoofd en verminkte haar dochtertje door haar een oog uit te trekken. Het getraumatiseerde meisje werd kort daarna bij ons Kinderhuis aangeboden, alwaar wij haar liefdevol hebben ontvangen. Zij kreeg o.a. goede scholing en ondertussen werd Samjhana een kunstoog aangemeten. Na haar lagere- en middelbareschooltijd ging zij met behulp van haar sponsor uit Nederland door met de opleiding opto- metrie, hoe bedenk je het! Zo hebben al onze kinderen die zijn aangesloten bij Stichting Veldwerk Nepal een bijzonder en vaak traumatisch verhaal, maar gelukkig kunnen wij hen op weg helpen in het leven, wat ook in Nepal niet gemakkelijk is. HEILOO- Os Steakhouse kan Heiloo niet genoeg bedanken voor de steun en het vertrouwen in deze moeilijke tijd. “Op handen droegen onze klanten Os Steakhouse de coronacrisis door en daardoor kregen wij vleugels. Door uw feedback, steun en vertrouwen kregen we de nieuwe tak van sport, namelijk het privébezorgen van restaurantwaardige gerechten, snel onder de knie,” aldus eigenaar Klaas de Groot. rt twI Cwtuwle tonrni i

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2021 | | pagina 11