F
Het geheim van Os
Steakhouse
Dorssports breidt openingstijden uit
dorssports
-q
L
Privébezorging: 1 bestelling -> 1 bezorger -> 1 adres
Verward in Het Maalwater
peek
INGEZONDEN BRIEF
Stichting Veldwerk
S
7 dagen per week open van 06.00 - 17.00 uur
Hallo allemaal,
Groetjes, René en het Veldwerkteam.
juwelier
O René Veldt vertelt zijn verhaal in dit fraaie boek. Aangeleverde foto
11
DAKJE
O Samjhana in kleding van haar
werk. Aangeleverde foto
O Het geheim van Os: vlees direct van de grill, nog sidderend heet, binnen acht
minuten thuis op uw bord. Foto: Maurizio Previti
3 Voor iedereen die zich fitter wil voelen, af wil vallen, spieren op wil bouwen of
gewoon zin heeft om lekker te sporten! Foto: Dorssports
Wederom een klein berichtje aan
gaande de voortgang van onze
Veldwerk-projecten in Nepal en wat
daar zoal bij komt kijken.
Ook hier behaalde Samjhana hele goede cijfers en slaagde bijna cum laude
voor haar laatste examen. Inmiddels heeft zij een goede baan in het oog
ziekenhuis waar zij ooit als 5-jarig meisje met heftig trauma naartoe werd
gebracht, maar nu om andere mensen en kinderen met een gelijkwaardig
trauma verder op weg te helpen. Ook met haar moeder gaat het nu redelijk
goed en met de festivaldagen bezoekt zij haar.
HEILOO - De nieuwe coronamaat-
regelen zijn duidelijk: de sport
scholen moeten om 17.00 uur dicht.
“Om onze leden toch de kans te
geven aan hun sportieve doelen te
werken, zijn wij elke dag open van
06.00 tot 17.00 uur. We hebben onze
groepslestijden aangepast, zodat
je toch je favoriete groepsles kunt
blijven volgen. Ook fijn: als lid van
Dorssports kan je ook gratis ge
bruik maken van de kinderopvang
én sauna.
Sporten is in tijden van corona ex
tra belangrijk. Dorssports is een
sportschool waar iedereen zich thuis
voelt, ongeacht leeftijd. Benieuwd
welk abonnement bij jou past? Kom
geheel vrijblijvend een keer sporten,
we hebben een passend abonnement
voor iedereen. Wil je bewegen, ont
spannen en ontmoeten in een in
spirerende en veilige omgeving? We
leiden je graag rond, de koffie staat
klaar!
Dorssports
Het Maalwater 2,
1852 RH Heiloo
Tel: 072 - 533 04 03.
Mail: info@dorssports.nl.
Ik loop al lang hard. Uit ervaring
weet ik dat aan de rechterkant van
de weg lopen en een extra stapje
opzij gaan voor (grote) voertuigen
het veiligst is. Maar dat ik nu in en
rondom Heiloo ook op moet pas
sen voor mannen op leeftijd met
paraplu is nieuw voor me.
Zondag 21 november liep ik rond
14.15 uur in Heiloo langs Het
Maalwater de polder in, richting
Egmond. Netjes aan de rechter
kant van het fietspad. Achter mij
twee fietsers die me gingen pas
seren. Voor mij, voor hen aan de
linkerkant van het pad, wandelden
twee senioren. Van wie de man
gevaarlijk is, zo bleek snel.
Omdat ik al aan de rechterkant
van het pad liep, was de enige
keuze voor mij om het bejaarde
stel door de berm te passeren.
Zo zou ik tegen niemand opbotsen.
Een goede oplossing, vond ik zelf.
Maar meneer vond het nodig om
een schouderduw te geven en zijn
ingeklapte wit-blauwe paraplu
voor mijn benen uit te steken.
Terwijl ik geschrokken doorliep
bedacht ik me wat er zojuist
gebeurd was. En wat er nog had
kunnen gebeuren. Ik ben terug
gelopen om verhaal te halen bij
deze meneer. Hij ontkende (dat
doen mensen die zich agressief
en gevaarlijk gedragen overigens
vaak), begon met ‘jullie hardlo
pers doen altijd.en had vroeger
geleerd dat je links diende te
lopen. Die wet of regel geldt ove
rigens sinds begin jaren 90 niet
meer, dus meneer loopt ook nog
eens een jaar of 30 achter.
Meneer, ik ben blij dat ik niet
gevallen ben, maar ergens vind ik
het ook jammer dat uw paraplu me
niet raakte. Ik had namelijk heel
graag aangifte tegen u gedaan. U
bent een gevaarlijk persoon.
Win-Win in tijden van corona
De samenwerking met de bowling is
een prachtig voorbeeld hoe Heiloo-
er ondernemers elkaar steunden in
de coronaperiode. Zolang de keuken
van de bowling niet in gebruik was
in verband met de coronasluiting
was het team van Os van harte wel
kom. De samenwerking verliep zo
prettig dat Os mocht blijven van de
familie Hommes. Na een aanpassing
van de keukencapaciteit is dit nu de
vaste afhaal- en privébezorglocatie
van Os. Ook gasten van het bowling
centrum eten inmiddels van de kaart
van Os Steakhouse.
Ook in het eigen restaurant op het
befaamde hoekje aan de Kennemer-
straatweg zat het team van Os niet
stil: zodra zij weer open mochten
ontvingen zij de gasten in een com
pleet gerestyled restaurant. “Einde
lijk konden wij onze gasten weer op
de smaak én op de sfeer van Os trak
teren,” vertelt een van de vertrouw
de gezichten uit de bediening. Het
team van Os is een hecht team, een
geoliede machine, en dat proef je!
Binnen acht minuten bij u thuis
“In deze roerige tijden verloor ik
nooit de kwaliteit van onze gerech
ten uit het oog. Kwaliteit staat bij
ons voorop,” aldus Klaas. Er werd
geïnvesteerd in elektrische voer
tuigen om het nieuwe maar enorm
effectieve concept ‘de privébezor
ging’ te realiseren, de keukenca-
paciteit werd uitgebreid met een
warmtebrug er werd verduurzaamd,
bijvoorbeeld door biologisch af
breekbaar verpakkingsmateriaal te
gebruiken. Alles om uw stuk vlees
direct van de grill, nog sidderend
heet, binnen acht minuten op uw
bord te bezorgen.
“En omdat Heiloo ons door de co
ronacrisis heeft gesleept en dit
voelt als een warm bad hebben wij
tot op heden geen bezorgkosten
willen rekenen, echter nu zijn wij
hiertoe toch genoodzaakt. Maar al
léén om de kwaliteit en de service
die wij nu bieden onverminderd
voort te zetten. Want privébezor-
ging betekent bij ons: 1 bestelling
-> 1 bezorger -> 1 adres, alleen dan
beleeft u de meest smaakvolle res-
taurant-aan-huis-ervaring,” bena
drukt Klaas die kwaliteit en smaak
hoog in het vaandel heeft staan.
Liefde en passie
“Onze dank voor uw steun is groot
en met meer liefde en passie dan
ooit tevoren zullen wij onze gasten
blijven verwennen, zowel in ons
restaurant als in uw restaurant aan
huis,” zo sluit Klaas af, die gauw de
keuken weer induikt.
Restaurant Os Steakhouse is geopend
van dinsdag t/m zondag - Afhalen
privébezorging dagelijks van 17.00 tot
21.00 uur. Kijk voor meer informatie
op www.osheiloo.nl
WET
GING
VAN
EEN
Dat Os Steakhouse vleugels kreeg
werd duidelijk toen zij een nieu
we afhaal- en privébezorgloca-
tie openden in samenwerking met
Bowlingcentrum Heiloo. “We pak
ten door, we pakten in en we pakten
uit. En daarmee doel ik natuurlijk
op de papieren tasjes met daarin de
smaak van Os die mijn fantastische
team klaarmaakt voor privébezor-
ging, zeven dagen per week en op
weekenddagen soms op bijna vijf
tig adressen per avond,” glimlacht
Klaas trots.
Kortgeleden vierde Nepal weer de
jaarlijkse festivals Dashain en het
Tiharfeest, wat enigszins vergelijk
baar is met Kerst, Sinterklaas en
Sint-Maarten tegelijkertijd. Iedereen
reist dan terug naar zijn of haar
geboortedorp en het dagelijkse
leven ligt stil. De inmiddels volwas
sen kinderen en jongeren uit ons
vroegere kinderhuis Hamro Gaun
reizen ook af naar hun gebied van
herkomst om hun relaties opnieuw
te ontmoeten. Zo ook Samjhana die
als klein meisje onder verschrikkelijke omstandigheden en met één oog bij
ons in het kinderhuis aankwam. Haar vader, de kostwinner van het gezin,
was plotseling overleden door blikseminslag en haar moeder kon dat ver
lies niet aan, kreeg stemmen in haar hoofd en verminkte haar dochtertje
door haar een oog uit te trekken. Het getraumatiseerde meisje werd kort
daarna bij ons Kinderhuis aangeboden, alwaar wij haar liefdevol hebben
ontvangen. Zij kreeg o.a. goede scholing en ondertussen werd Samjhana
een kunstoog aangemeten. Na haar lagere- en middelbareschooltijd ging
zij met behulp van haar sponsor uit Nederland door met de opleiding opto-
metrie, hoe bedenk je het!
Zo hebben al onze kinderen die zijn aangesloten bij Stichting Veldwerk
Nepal een bijzonder en vaak traumatisch verhaal, maar gelukkig kunnen wij
hen op weg helpen in het leven, wat ook in Nepal niet gemakkelijk is.
HEILOO- Os Steakhouse kan Heiloo niet genoeg bedanken voor de steun en
het vertrouwen in deze moeilijke tijd. “Op handen droegen onze klanten Os
Steakhouse de coronacrisis door en daardoor kregen wij vleugels. Door uw
feedback, steun en vertrouwen kregen we de nieuwe tak van sport, namelijk
het privébezorgen van restaurantwaardige gerechten, snel onder de knie,”
aldus eigenaar Klaas de Groot.
rt twI
Cwtuwle tonrni
i