Gedicht over Sinterklaas
ik
Ml De juffen zijn trots en stuurden
deze leuke foto naar de redactie
En omdat dat meestal te lang duurt
Had hij zolang een paard gehuurd
Dat onderzocht hij en een paar uur later
UITKIJKPOST 30 NOVEMBER 2022
12
De Sint had, om hem te laten bestaan
Dat zijn leasepaard zo ging schijten
Zijn paard naar de hoefsmid toegedaan
Hij liet de dierenarts Piet bij zich komen
En die heeft het beest bloed afgenomen
Het was natuurlijk weer een witte
Was de oorzaak boven water
Omdat die het beste zitten
Sint, zei Piet, wat het bloed uitwees
Maar de rondingen van zijn eigen paard
U huurde een paard met hoogtevrees
Werden niet geëvenaard
Bovendien en dat kon hij niet maken
Uw eigen paard weer teruggebracht
Scheet dat beest op alle daken
Op ieder huis, op elk dak
Overal lag paardenkak
Sint had gelukkig een verzekering afgesloten
Ben
Tegen het verstoppen van de goten
Want, er zijn ouders, die er niet voor staan
Zelfs uit de Sint nog een munt te slaan
En die direct naar de rechtbank snellen
Om hem aansprakelijk te stellen
Nu weer terug in zijn eigen stoel
Bekroop hem een onvoldaan gevoel
Waar was het toch aan te wijten
Foto: Aangeleverd
HEILOO - De afgelopen weken kreeg de redactie van Uitkijkpost hulp van de
nieuwspiet. Hierdoor konden we extra aandacht aan Sinterklaas besteden en
stond er volop sinterklaasnieuws in de krant. Ook deze week is het weer
gelukt om sinterklaasnieuws te verzamelen. Twee pagina’s vol maar liefst,
met als klap op de vuurpijl zelfs een interview met Sinterklaas.
Als u het niet ziet, is uw bril net als het
paard, beslagen
Maar goed nieuws, de smid heeft zoals ver
wacht
Vier nieuwe hoeven, u ziet, u mag niet kla
gen
Sandra Pilkes is eigenaar van FOODandMEDIA.nl. Met haar bedrijf maakt ze onder
andere culinaire content om je vingers bij af te likken. Haar motto? ‘Koken is schil
deren met smaken!’ Ze schrijft recepten en bespreekt food in de breedste zin van het
woord, want food is niet alleen wat je ziet. Food is ook hoe het ruikt, voelt, proeft,
waar het vandaan komt en hoe het bereid wordt. U leest binnenkort regelmatig
haar seizoensrecepten begeleid door een inspirerende foto, kooktips en
kookverrassingen.
De pakjes:
Scheur de mozzarella in 5 stukken en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de mozzarella
in het midden van de 5 resterende plakjes bladerdeeg.
Verdeel er de zontomaat over.
Vouw elk plakje bladerdeeg dicht met de 4 punten naar het midden over de mozzarella.
Druk het pakketje goed dicht en leg op de bakplaat.
Bestrijk met olie.
Bestrooi het bladerdeeg met kaas en sesamzaad.
Bak de staffen en pakketjes in de oven in ongeveer 10 - 12 minuten goudbruin en
knapperig. Serveer de Sinterklaas-stafjes lauwwarm of afgekoeld in een glas en leg de
pakjes erbij.
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C.
HEILOO - Het Heerlijk Avondje staat voor de deur. Hierbij een lekker
Sinterklaasrecept van Sandra Pilkes om pakjesavond extra feestelijk te maken.
Sinterklaasstaf en gevulde pakjes
4 personen
Wat heeft u nodig/boodschappenlijst?
- 1 pakje bladerdeeg, ontdooid
- 80 gr ham, vleeswaren
- 30 ml olijfolie
- 50 gr geraspte kaas
- 2 el sesamzaad
- 1 bol mozzarella
- 5 zontomaten, in reepjes
- Bakplaat met bakpapier
De staf:
Snijd 5 plakjes bladerdeeg elk in 5 stroken.
Snijd de ham in lange repen.
Beleg elke strook bladerdeeg met een reepje ham, rek het deeg iets uit en draai het als
een wokkel.
Leg het bladerdeeg ‘gedraaid’ op de bakplaat met bakpapier.
Buig de bovenkant om zoals de staf van Sinterklaas.
Bestrijk de bladerdeeg-stafjes met een kwastje met olie.
Bestrooi het bladerdeeg royaal met kaas en sesamzaad.
Komend weekend wordt vast nog veel Sinterklaas gevierd, we wensen iedereen heel veel plezier.
Na pakjesavond vertrekken Sint en nieuwspiet weer naar Spanje en gaan we richting Kerstmis
en het einde van het jaar, maar voor het zover is genieten we nog even van de Sint.
Foto: Lukkien
Foto: Aangeleverd
»?-■ - HEILOO - Deze leuke sinterklaasjes zijn
gemaakt door de kinderen van groep 4
l j van obs Meander. Zijn ze niet enig?
van Uitkijkpost. De sintjes zijn
gemaakt van flessen en
papier-maché.
- Leuk toch?