Gedicht over Sinterklaas ik Ml De juffen zijn trots en stuurden deze leuke foto naar de redactie En omdat dat meestal te lang duurt Had hij zolang een paard gehuurd Dat onderzocht hij en een paar uur later UITKIJKPOST 30 NOVEMBER 2022 12 De Sint had, om hem te laten bestaan Dat zijn leasepaard zo ging schijten Zijn paard naar de hoefsmid toegedaan Hij liet de dierenarts Piet bij zich komen En die heeft het beest bloed afgenomen Het was natuurlijk weer een witte Was de oorzaak boven water Omdat die het beste zitten Sint, zei Piet, wat het bloed uitwees Maar de rondingen van zijn eigen paard U huurde een paard met hoogtevrees Werden niet geëvenaard Bovendien en dat kon hij niet maken Uw eigen paard weer teruggebracht Scheet dat beest op alle daken Op ieder huis, op elk dak Overal lag paardenkak Sint had gelukkig een verzekering afgesloten Ben Tegen het verstoppen van de goten Want, er zijn ouders, die er niet voor staan Zelfs uit de Sint nog een munt te slaan En die direct naar de rechtbank snellen Om hem aansprakelijk te stellen Nu weer terug in zijn eigen stoel Bekroop hem een onvoldaan gevoel Waar was het toch aan te wijten Foto: Aangeleverd HEILOO - De afgelopen weken kreeg de redactie van Uitkijkpost hulp van de nieuwspiet. Hierdoor konden we extra aandacht aan Sinterklaas besteden en stond er volop sinterklaasnieuws in de krant. Ook deze week is het weer gelukt om sinterklaasnieuws te verzamelen. Twee pagina’s vol maar liefst, met als klap op de vuurpijl zelfs een interview met Sinterklaas. Als u het niet ziet, is uw bril net als het paard, beslagen Maar goed nieuws, de smid heeft zoals ver wacht Vier nieuwe hoeven, u ziet, u mag niet kla gen Sandra Pilkes is eigenaar van FOODandMEDIA.nl. Met haar bedrijf maakt ze onder andere culinaire content om je vingers bij af te likken. Haar motto? ‘Koken is schil deren met smaken!’ Ze schrijft recepten en bespreekt food in de breedste zin van het woord, want food is niet alleen wat je ziet. Food is ook hoe het ruikt, voelt, proeft, waar het vandaan komt en hoe het bereid wordt. U leest binnenkort regelmatig haar seizoensrecepten begeleid door een inspirerende foto, kooktips en kookverrassingen. De pakjes: Scheur de mozzarella in 5 stukken en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de mozzarella in het midden van de 5 resterende plakjes bladerdeeg. Verdeel er de zontomaat over. Vouw elk plakje bladerdeeg dicht met de 4 punten naar het midden over de mozzarella. Druk het pakketje goed dicht en leg op de bakplaat. Bestrijk met olie. Bestrooi het bladerdeeg met kaas en sesamzaad. Bak de staffen en pakketjes in de oven in ongeveer 10 - 12 minuten goudbruin en knapperig. Serveer de Sinterklaas-stafjes lauwwarm of afgekoeld in een glas en leg de pakjes erbij. Aan de slag! Verwarm de oven voor op 180°C. HEILOO - Het Heerlijk Avondje staat voor de deur. Hierbij een lekker Sinterklaasrecept van Sandra Pilkes om pakjesavond extra feestelijk te maken. Sinterklaasstaf en gevulde pakjes 4 personen Wat heeft u nodig/boodschappenlijst? - 1 pakje bladerdeeg, ontdooid - 80 gr ham, vleeswaren - 30 ml olijfolie - 50 gr geraspte kaas - 2 el sesamzaad - 1 bol mozzarella - 5 zontomaten, in reepjes - Bakplaat met bakpapier De staf: Snijd 5 plakjes bladerdeeg elk in 5 stroken. Snijd de ham in lange repen. Beleg elke strook bladerdeeg met een reepje ham, rek het deeg iets uit en draai het als een wokkel. Leg het bladerdeeg ‘gedraaid’ op de bakplaat met bakpapier. Buig de bovenkant om zoals de staf van Sinterklaas. Bestrijk de bladerdeeg-stafjes met een kwastje met olie. Bestrooi het bladerdeeg royaal met kaas en sesamzaad. Komend weekend wordt vast nog veel Sinterklaas gevierd, we wensen iedereen heel veel plezier. Na pakjesavond vertrekken Sint en nieuwspiet weer naar Spanje en gaan we richting Kerstmis en het einde van het jaar, maar voor het zover is genieten we nog even van de Sint. Foto: Lukkien Foto: Aangeleverd »?-■ - HEILOO - Deze leuke sinterklaasjes zijn gemaakt door de kinderen van groep 4 l j van obs Meander. Zijn ze niet enig? van Uitkijkpost. De sintjes zijn gemaakt van flessen en papier-maché. - Leuk toch?

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2022 | | pagina 12